Zastávku na náměstí radnice neplánuje

17. 3. 2004 | | Studentský život

Plán rekonstrukce dolní části Seifertovy ulice nepočítá se zřízením tramvajové zastávky na náměstí Winstona Churchilla. Majitel jednoho z domů v Seifertově ulici Jan Lučný však poslal starostovi Prahy 3 návrh posunout zastávku Husinecká dále od centra a vytvořit novou u křižovatky s Italskou. Odbor dopravy Úřadu městské části Praha 3 se ale k jeho návrhu vyjádřil odmítavě.

Plán rekonstrukce dolní části Seifertovy ulice nepočítá se zřízením tramvajové zastávky na náměstí Winstona Churchilla. Majitel jednoho z domů v Seifertově ulici Jan Lučný však poslal starostovi Prahy 3 návrh posunout zastávku Husinecká dále od centra a vytvořit novou u křižovatky s Italskou. Odbor dopravy Úřadu městské části Praha 3 se ale k jeho návrhu vyjádřil odmítavě. Zastávka by prý v těchto místech byla nebezpečná pro chodce a navíc by byla příliš blízko stávající zastávce Husinecká. Na té budou v příštím roce instalovány zpomalovací prahy.

Lučný argumentuje tím, že vzdálenost mezi zastávkami Hlavní nádraží, Husinecká a Lipanská je nesmyslně dlouhá. Přidáním zastávky by se zlepšila dostupnost městské dopravy jak pro studenty VŠE a pracovníky Domu odborových svazů, tak pro obyvatele ulic Řehořovy a Příběnické. Tramvaje na náměstí nezastavují od doby, kdy byly v celé Praze sníženy počty zastávek s cílem zrychlit průjezd hromadné dopravy městem. Lučný nyní inicioval na podporu zřízení zastávky podpisovou akci. Archy lze podepsat i u vstupu do knihovny na Žižkově.

Mluvčí Prahy 3 Petr Blažek Studentskému listu sdělil, že radnice o zlepšení dopravní obslužnosti náměstí Winstona Churchilla usilovat bude. Konkrétním krokem by mohlo být propojení náměstí s vestibulem stanice metra Hlavní nádraží. Plán rozvoje metra dokonce počítal se stanicí nové linky D přímo na náměstí, ale nakonec byl změněn. Trasa D by tak v budoucnu měla procházet právě Hlavním nádražím.

Mohlo by tě zajímat: