Zpoždění na Rooseveltově koleji

5. 10. 2001 | | Nezařazené

Od července 2000 probíhala rekonstrukce Rooseveltovy koleje v Holešovicích. Opravu prováděla firma Metrostav a již od počátku byla ve značném časovém zpoždění. Přesto se zaručila přestavbu dokončit do sjednaného data.

Od července 2000 probíhala rekonstrukce Rooseveltovy koleje v Holešovicích. Opravu prováděla firma Metrostav a již od počátku byla ve značném časovém zpoždění. Přesto se zaručila přestavbu dokončit do sjednaného data. Převzetí bylo naplánováno na 6.září 2001, každý den prodlení je podle smlouvy pokutován 72 000 Kč. Nejenže kolej nebyla převzata do stanoveného data, ale ani v náhradním termínu 19.září. Navíc byla zjištěna vysoká hlučnost výtahu.

Kolej se nepodařilo zkolaudovat ani 27. září. Podle vyjádření ředitele SÚZ, Ing. Drahoslava Zerzáně, mělo k dalšímu pokusu dojít v neděli, aby se studenti mohli začít stěhovat na kolej. Do uzávěrky tohoto čísla Studentského listu nebyl znám výsledek. Již dnes je však jisté, že stavební firmě bude účtováno penále nejméně 1 440 000 Kč. Závada výtahu bude zřejmě odstraňována až v průběhu semestru.

Studenti, kterým byla přidělena Rooseveltova kolej, se měli nastěhovávat až od začátku října. „Kdo z těchto studentů přišel se žádostí o ubytování již v září, byl zatím umístěn na jinou kolej,“ uvedl Zerzáň Takových však podle něj nebylo mnoho. Většina spíše žádala o posunutí data nastěhování, protože v této době ještě pobývala v zahraničí.

Rooseveltka je vybavená novou moderní posilovnou a studentským klubem. Ceny kolejného jsou stanoveny na 760 Kč za dvoulůžkový pokoj a 730 Kč za třílůžkový. „Jednolůžák“ přijde měsíčně na 1000 Kč. Na všech pokojích je k dispozici internetová přípojka, která je zpoplatněna bez ohledu na její využívání.

Mohlo by tě zajímat: