Zpříjemněte si závěr semestru s novým iListem

24. 4. 2017 | | Studentský život, Zprávy ze školy fischer

Počasí za okny je opravdu aprílové. Na ekonomce začíná jedenáctý týden. Studenti se připravují na testy, řada z nich dopisuje poslední věty do svých závěrečných prací. A do toho chaosu vychází nový iList, který vám zpříjemní cestu vlakem domů, odpolední kávu nebo i nudnou přednášku…

A co se v něm dočtete? Prorektor Vysoké školy ekonomické v Praze Jakub Fischer nastínil změny, které přinesla novela vysokoškolského zákona. Věděli jste, že vám mohou odebrat titul i několik let po studiu?

Kromě toho jsme zjistili, zda rektorka Hana Machková bude znovu kandidovat na nejvyšší pozici na vysoké škole a co hodlá do nových voleb ještě zvládnout.

Zda jsou absolventi ekonomky kvalitními uchazeči podle zaměstnavatelů se dozvíte v anketě. Nechybí ani komentáře o aktuální situaci na trhu práce – ať už od našich redaktorů, tak od personalistky.

V rozsáhlé analýze jsme zjistili, s kterými předměty měli studenti v zimním semestru největší problémy. Informace určitě ocení před zkouškovým každý student. Studenti bydlící na Jarově se dozví, co všechno se změní v jejich okolí během letních prázdnin.

Abyste se u čtení pobavili a odpočinuli si, najdete v kultuře rozhovor s kapelou UDG, vyprávění naší redaktorky o výměnném pobytu v Austrálii nebo reportáž z Univerzity třetího věku a hokejového zápasu HC Ekonom.

U sportu ještě zůstaneme. Fotbalisty a futsalisty čekají kvalifikace o postup na České akademické hry, ze kterých v loňském roce oba týmy přivezly medaili. Kromě typických sportů najdete článek i létání v horkovzdušném balonu.

Prodáváme od pondělí  tradičně mezi menzami v Italské budově. Pokud po našich usměvavých redaktorech nebude ani vidu ani slechu, číslo si můžete koupit i v menze, v Antiku ve čtvrtém patře Staré budovy, ve skriptárně nebo v Deštníku. Najdete nás také na Jižním Městě přímo u vchodu do budovy.

Nebaví vás nosit další časopis v tašce nebo jste zarytý ochránce lesů? iList si můžete koupit i na internetu.

Foto: archiv iList

Mohlo by tě zajímat: