Novou předsedkyní České asociace MBA škol se stala rektorka VŠE Hana Machková

1. 6. 2019 | | Zprávy ze školy Machková

Minulý týden se konala volba nového předsednictva asociace CAMBAS (Česká asociace MBA škol, pozn. red.). Do čela nového předsednictva byla zvolena rektorka Vysoké školy ekonomické (VŠE) Hana Machková. Ta nahradila dlouholetého předsedu Milana Malého z Fakulty podnikohospodářské VŠE. Novým místopředsedou se stal rektor ŠKODA AUTO Vysoké školy Pavel Mertlík. Čtyřčlenné předsednictvo doplňují Martin Macháček z Vysoké školy báňské a Petr Záruba z Prague International Business School.

Asociace CAMBAS působí v České republice (ČR) od roku 1998. Jejími členy jsou veřejné vysoké školy i soukromé vzdělávací instituce, které si kladou za cíl podporovat a přispívat k rozvoji kvality studijních programů MBA v ČR. Od roku 2016 otevřel CAMBAS možnost členství také neakreditovaným subjektům, a to nejen vzdělávacím institucím, ale také zaměstnavatelům a profesním svazům. Členství však neznamená automaticky udělení akreditace.

CAMBAS je členem mezinárodní asociace EQUAL, která sdružuje akreditační agentury působící v oblasti manažerských studijních programů. Její hlavní aktivitou je akreditace studijních programů MBA na základě mezinárodně uznávaných standardů, jelikož studium typu MBA není v ČR regulováno a mohou ho poskytovat taky subjekty bez odpovídajícího odborného zázemí.

 

Mohlo by tě zajímat: