Akademičtí mistři ve fotbale míří za obhajobou. První zastávka: UniCup

21. 3. 2016 | | Sport, Studentský život České akademické hry 2015

Hokejová bitva univerzit dobyla srdce sportovních fanoušků vysokých škol. Druhým rokem se o stejný úspěch bude snažit fotbalová bitva univerzit UniCup. Letošní ročník proběhne 21. dubna na stadionu FK Viktoria Žižkov a výsledek z turnaje bude důležitější než ten loňský. Vítěz postoupí na České akademické hry, které letos proběhnou v Pardubicích.

Loni ekonomové přišli o postup do finále těsně před koncem zápasu, kdy se hráči Univerzity Karlovy (UK) podařilo vyrovnat. Následovaly penalty, které naši reprezentanti nezvládli. „Nemám co k tomu říct. Byla ta prostě škoda. Brankářovi nevycházely strany. Nám nevyšli dva hráči,“ komentoval tehdejší neúspěch kapitán Luboš Morkus.

Reprezentanti Vysoké školy ekonomické (VŠE) se utkali o bronz s Českou zemědělskou univerzitou (ČZU). V něm oba kapitáni, Luboš Morkus a Lukáš Dejl, vyzkoušeli nové hráče, kteří za školu do té doby nereprezentovali. Ekonomové sice skončili na čtvrtém místě, ale důležitější byla pražské kvalifikace na České akademické hry. V ní fotbalisté suverénně porazili zástupce UK i ČZU a postoupili do bojů o titul akademických mistrů České republiky do Olomouce.

VŠE na fotbal

Fotbalová reprezentace zvládla všechny zápasy. Ve finále vyzvala místní Univerzitu Palackého. „Když jsme přicházely na hřiště v první minutě a viděly jsme, jak míč padá do naší brány, do smíchu nám nebylo. Na hráčích ale bylo vidět odhodlání a chuť přivést do Prahy zlato,“ komentuje začátek zápasu jedna z fanynek. Kluci počáteční stav hodili za hlavu a porazili Olomouc 3:1. Po ukončení zápasu se stadionem nesl vítězný pokřik: Pražský kurvy to jsme my!

reprezentace

Zda i letos bude ekonomka slavit postup na České akademické hry, mohou fanoušci vidět na vlastní oči na stadionu FK Viktoria Žižkov 21. dubna od 17.00, kdy proti sobě nastoupí VŠE, UK, ČZU a České vysoké učení technické. Kdy bude výkop prvního zápasu ekonomky a kdo proti sobě bude bojovat, vás budeme průběžně informovat na stránkách iListu nebo na oficiálních facebookových stránkách fotbalové reprezentace VŠE na fotbal. Do bojů reprezentaci povede nový kapitán David Podzimek. Přijďte podpořit ekonomy!

Chceš vyhrát lístky na UniCup? Více informací najdeš na odkaze.

Foto: archiv České akademické hry, VŠE na fotbal

ČTĚTE TAKÉ:

Mohlo by tě zajímat: