Začínají České akademické hry. Kdo bude bojovat za ekonomku?

6. 9. 2015 | | Sport, Zprávy ze školy 6904-450

Už zítra zástupci Vysoké školy ekonomické (VŠE) budou bojovat o medaile na Českých akademických hrách (ČAH) v Olomouci. Kdy podpořit zástupce ekonomky, ať už na tribunách nebo na dálku, si mohou zájemci prohlédnout v přehledu.

Pondělí

První den ČAH bude pro ekonomku zajímavý. V bowlingu budou bojovat o co nejlepší umístění Lukáš Homola a Jan Macek. Na své si přijdou i milovníci baseballu. V pondělí se představí ještě volejbalisté. Do republikových bojů se ale probojovala jen děvčata. Tým mužů s těsnými výsledky v zápasech skončil před branami účasti na ČAH.

Úterý

Na Fifth Base Stadium budou pokračovat zápasy v baseballu. O medaile se bude hrát i ve volejbale.

Daniel Martinec bude soutěžit ve šplhu. Dále v atletice bude ekonomku zastupovat Daniel Čepek, Josef Jakub, Jan Slanař a Tadeáš Sommer. Mezi atletkami se bude snažit prosadit Zuzana Kubicová a Kateřina Turková. Pavel Rieger se zúčastní orientačního bě­hu.

Šanci na medaili budou mít i zástupkyně ve stolním tenise. Ekonomku budou reprezentovat Michaela Havlíčková a Petra Zýková. Petra si během své kariéry zahrála i třetí nejvyšší německou ligu, která se jmenuje Regionalliga.

První zápas čeká i florbalisty, kteří v loňském místě přivezli bronzovou medaili. Ve skupině se střetnou s Masarykovou univerzitou a domácí Univerzitou Palackého.

6452-1000

Středa

Středa přinese medailové boje v atletice, stolním tenise, orientačním běhu a florbalu. Poprvé se představí Ludmila Johnová, která bude soutěžit v kuželkách. Zdeněk Ornst přesune boje na vodu. Čeká ho vodní slalom a sjezd. První zápas odehraje i družstvo softbalistů.

Fotbalisté po úspěšné pražské kvalifikaci opět budou bojovat o možnost zahrát si o medaile. „Momentálně máme tým, který by mohl konkurovat třetiligovým družstvům,“ hodnotí reprezentaci kapitán Luboš Morkus. Soupeři ve skupině bude Univerzita Palackého v Olomouci a Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. „Motivace je obrovská. Pro některé kluky se jedná o poslední šanci si zahrát ve školním dresu. Nikdo nechce končit pátým nebo šestým místem,“ dodává Lukáš Dejl.

6993-1000

Čtvrtek

O tom, zda ekonomové přijedou s medailemi na krku, se čtvrtý den akademických her rozhodne ve fotbale a softbalu. Dalimil Fišar bude VŠE reprezentovat v plavání s ploutvemi.plavání budou soutěžit i David Urban, Dominika Bachmanová, Michaela Kadlecová a Anna Šámalová.

Pátek

Poslední den her se studenti VŠE zúčastní pouze finálních bojů v plavání.

ČTĚTE TAKÉ:

Mohlo by tě zajímat: