Anketa: Co vy a studium v zahraničí?

15. 2. 2005 | | Názory

Tentokrát jsme se na chodbách žižkovské Vysoké školy ekonomické zeptali kolemjdoucích studentů: Co si představujete pod pojmem studium v zahraničí? Kam byste nejraději vyjeli?

Co si představujete pod pojmem studium v zahraničí? Kam byste nejraději vyjeli?

Saša, 1. ročník, FMV
Poznání nových lidí, nového prostředí. Nejradši bych jela do Ruska nebo do USA

Honza, 1. ročník, FIS
Určitě studium jazyka, nové zkušenosti. Nejradši bych jel do Států nebo Austrálie, kvůli angličtině především.

Leila, 2. ročník, FMV
Vybaví se mi spíše zábava. Pokud člověk chce, tak se v cizině dá i něco naučit, ale většina lidí tam jede za zábavou. Ráda bych jela do Francie.

Zuzana, 2. ročník, FNH
Já jsem to nezkusila, ale je to hodně lákavé, velká příležitost. Učím se španělsky, takže bych chtěla do Španělska.

Anna, 2. ročník, FMV
Nevybaví se mi nic, studium v zahraničí mě nebere i přesto, že jsem na druhé fakultě.

Veronika, 2. ročník, FMV
Vybaví se mi možnosti výměn, které škola nabízí, spousta nových informací, které člověk může získat, nové kontakty. Ráda bych jela do Francie, chtěla bych do Sorbonny, ta ale bohužel není v nabídce školy.

Kristýna, 2. ročník, FNH
Určitě studium v Americe nebo v Británii a možnost pracovat tam. Moje největší přání je jet na Nový Zéland.

Libor, 1. ročník, FIS
Vybaví se mi, že je to dost náročná a drahá věc. V cizině mě láká spíš pracovat než studovat, nejradši bych jel do Anglie.

Šimon, 3. ročník, FPH
Člověk se toho dost naučí, pokud se nechce jen bavit. Když bych tam jel, tak bych se chtěl něco naučit. Už jsem byl ve Spojených státech a asi bych chtěl jet zase tam.

David, 5. ročník, FIS
Poslední dobou se o to dost zajímám, rád bych vyjel do Austrálie. Nevím ale, co si pod tím přesně představit. Osobně bych pobyt v zahraničí ale pojal spíše studijně.

Jana, 2. ročník, FIS
Jela bych se tam naučit se jazyk. Možná aby se člověk trochu rozkoukal, i když já potom ani moc netoužím. No Jižní Amerika, ale tam asi žádné studium nebude, nebo jo?

Míša, 4. ročník, FMV
Je to možnost získat za levný peníz dobré jazykové znalosti. Určitě také navázání nových kontaktů v mezinárodním prostředí. Myslím, že je to hlavně studijně prospěšné. Chtěla bych buď do Kanady nebo do Irska či Španělska nebo Rakouska.

Jano, 2. ročník, FMV
Určitě je to zajímavá zkušenost. Je to zábava, rozhodně ne jen nějaké strašně poctivé studium. Také se člověk seznámí s jinou kulturou a pozná spoustu nových lidí. Láká mě Austrálie nebo Nový Zéland.

Martin, 2. ročník, FPH
Příležitost naučit se jazyky. Já za tím vidím také možnost lepšího uplatnění na trhu práce. Očekávám od toho přínos ke studiu, ne proflákaný semestr. Rád bych jel do Irska.

Jana, 2. ročník, FFÚ
Myslím, že je to zábava i přínos pro studium, od každého trochu. Zatím jsem příliš nepřemýšlela o tom, kam jet, ale asi by mě lákala Anglie.

Lenka, 2. ročník, FNH
Je to příležitost zdokonalit se jazyce, poznat spoustu nových lidí a nabrat nové zkušenosti. Chtěla bych vyjet nejspíš do Ameriky.

Honza, 2. ročník, FPH
Vybaví se mi nějaká organizace jako třeba AIESEC a možnost studovat v Evropě nebo v Americe. Lidé se tam jezdí zdokonalit v jazyce, poznat nové lidi a nabrat zkušenosti. O studiu či odborných znalostech to zas tolik není. Lákala by mě Kanada nebo severní Evropa.

Lucia, 3. ročník, FMV
Je to kombinace studia a pohody. Zásadně se člověk zlepší v jazyce, to očekávám víc než nějaké velké vědomosti. Chtěla bych jet do Německa.

How do you enjoy your stay in the Czech Republic? Is it party or you study hard? Why have you chosen our country?

Vigano, Italy
As an exchange student I party a lot, but I have to study for my home university as well. I chose Czech Republic because it is connected with my studies. I am studying eastern-european enlargement and the EU.

Marie-Charlotte, France
For me, it is 50:50 partying and studying. I enjoy my stay here. Generally I don‘t like studying and I prefer partying. I‘m here because I wanted to see this city and study this university.

Lara, Italy
It is both party and studies. At the same time you can study, make trips, go to party. There are a lot of things to do. I‘m here because I like the history of the Czech Republic and I was curious about your country, your lifestyle, your mind. I wanted to meet Czech people.

Carina, Brazil
I think teachers make the studies easier for us. They know we want to travel at the weekend. We have a big group and we always go to party. I chose Czech Republic because it is in the middle of Europe and it is much easier to travel around.

Sara, US – Colorado
It is a party for me. But the studies are OK. I chose Czech Republic because it has good central location for travelling.

Mohlo by tě zajímat: