Bar Pod Parou

22. 1. 2004 | | Nezařazené

Dva či tři schody a jsme na Žižkově. Bar Pod Parou patří svým vnějškem i zevnějškem mezi klasické žižkovské baro-knajpy, kam člověk zajde večer na kus piva s utopencem, s kamarády na partičku Mariáše, nebo s týmem probrat případovou studii z marketingu. Hlavním tělem baru je místnost obývákové velikosti se dvěma velkými dřevěnými stoly, tedy ideální prostor pro středně velkou oslavu.

Řehořova 22, Praha 3

tel.: 723 558 362

Dva či tři schody a jsme na Žižkově. Bar Pod Parou patří svým vnějškem i zevnějškem mezi klasické žižkovské baro-knajpy, kam člověk zajde večer na kus piva s utopencem, s kamarády na partičku Mariáše, nebo s týmem probrat případovou studii z marketingu.

Hlavním tělem baru je místnost obývákové velikosti se dvěma velkými dřevěnými stoly, tedy ideální prostor pro středně velkou oslavu, třídní, kanoistický, baseballový či jiný sraz. Dřevěný bar s rákosovou střechou odvede naši fantazii do Thajska, lopatkovitý větrák u stropu mnohým připomene Ameriku, ale červené Gambrinus ubrusy nás samozřejmě nasměrují do Plzně. Byť čistotou bar odpovídá spíš nadprůměrné žižkovské čtyřce, černobílé obrázky na zdech nepatrně povznášejí tuto hospodu do umělecké dimenze. Východoevropská a jiná alternativní hudba s pozadím bzučícího kompresoru chladničky a s hospodským z let sedmdesátých bezvadně doplňuje osobitý ráz tohoto zařízení. Uměleckou dominantou baru je nástěnná malba milujících se mimozemšťanů s poněkud divnými zadky a obrovskýma rukama. On má pozadí hranaté, ona značně veliké. Stolní fotbálek je přímo ideální pro chvíle, kdy se náhle octneme i my pod parou. Bar pokračuje odděleným salonkem o velikosti zhruba stejné jako bar samotný. Nevýhodou zařízení je velmi chudá nabídka pokrmů a ceny vzhledem k poloze a charakteristikám zařízení poněkud nepřiměřené.

Ceny:

Gambrinus 10% (0,5 l) – 18 Kč

Plzeň 12% (0,5 l) – 22 Kč

Hermelín – 40 Kč

Utopenec – 28 Kč

Párek – 28 Kč

Hodnocení (max. 5):

Poloha – 4

Ceny – 2

Prostředí – 3

Atmosféra – 2

Obsluha – 2

Strava – 1,5

Čistota – 2,5

WC – 2

Mohlo by tě zajímat: