Kontakt:
Autor není členem redakcePočet příspěvků: 58
Počet příspěvků: 58
Vladimír James Jech • 28. dubna 2006
Když jsme tuhle putyku recenzovali před čtyřmi roky, byl to spíše klasický dolnožižkovský výčep. Tam chodili štamgasti po práci na pár piv a panáka, aby nemuseli domů, na kus řeči o fotbale a na utopence k večeři. Jenže časy se mění a hospody s nimi. Hospoda prošla rekonstrukcí, která ji přemístila z minulého století o několik let blíže k současnosti. Blahníkova 6/657 222 780 229...
Vladimír James Jech • 18. února 2005
Takových hospod v dnešní Praze už mnoho nenajdeme. Hostinec U Růženy je na první pohled klasická žižkovská dělnická čtyřka. Druhým pohledem milovník našeho národního zlata zjistí, že se jedná o místo, kde se psala a stále ještě píše ta pravá žižkovská historie. Naprosto odříznut od civilizace 21. století, internetů, mobilů, moderní hudby, nalešťených limuzín, stresu a spěchu, si v této knajpě může člověk...
Vladimír James Jech • 28. července 2004
Nejeden absolvent VŠE vystudoval tu či onu americkou vysokou školu, aby získal vysoce prestižní akademický titul Master of Business Administration. Povědomí o tomto programu v našich krajích pomalu ale jistě vzrůstá, informací o tom, co studium MBA obnáší, jaké jsou nároky a požadavky a jaké ovoce toto vzdělání přináší jeho absolventům je však stále jako šafránu. Nejeden absolvent VŠE vystudoval...
Vladimír James Jech • 21. května 2004
Blíží se doba letních prázdnin a s nimi i sportovní kurzy, a proto vám HOSIPA přináší recenze společenských zařízení v okolí Dobronic, jednoho z nejznámějších středisek spojených s letními sportovními aktivitami VŠE. Následující recenze byly uskutečněny v létě 2003 a jsou podloženy mnohaletými zkušenostmi autorů tohoto příspěvku. Blíží se doba letních prázdnin a s nimi i sportovní kurzy, a proto vám HOSIPA přináší recenze společenských zařízení...
Vladimír James Jech • 22. ledna 2004
Dva či tři schody a jsme na Žižkově. Bar Pod Parou patří svým vnějškem i zevnějškem mezi klasické žižkovské baro-knajpy, kam člověk zajde večer na kus piva s utopencem, s kamarády na partičku Mariáše, nebo s týmem probrat případovou studii z marketingu. Hlavním tělem baru je místnost obývákové velikosti se dvěma velkými dřevěnými stoly, tedy ideální prostor pro středně velkou oslavu....
Vladimír James Jech • 1. prosince 2002
18.01. Lavice ve třídě jsou zaplněny téměř do posledního místa, kantor vstupuje do dveří. Na písemku čeká zhruba šedesát studentů. Všichni využívají posledních vteřin, aby si zapamatovali vzorečky, definice a postupy výpočtů. Právě začíná test z Operations Management. K mému překvapení přichází učitel jen jeden. „Jak nás chce všechny uhlídat?“ bleskne mi hlavou a vzpomínám na písemky z makra 2, kdy...
Vladimír James Jech • 3. června 2002
Sportovní areál VŠE v Dobronicích v Jižních Čechách se dočká v příštích letech několika podstatných změn. Existuje studie pro dostavbu sportovních zařízení, která obsahuje návrhy dvou hřišť na plážový volejbal a tenis, plán na bazén a pokrytí asfaltových hřišť vhodnějším povrchem. Sportovní areál VŠE v Dobronicích v Jižních Čechách, kam jezdí studenti na letní sportovní kurzy, se dočká v příštích letech několika podstatných...
Vladimír James Jech • 30. května 2002
V minulém vydání Studentského listu v článku „O tiché vodě, která nepodemele břehy“ nabádá Zuzka Kalová, aby se „aktivní“ studenti nebáli se svými připomínkami, návrhy, náměty, problémy a stížnostmi vystoupit na světlo světa. Jen tak prý mohou změnit co se jim nelíbí. V minulém vydání Studentského listu v článku „O tiché vodě, která nepodemele břehy“ nabádá Zuzka Kalová,...
Vladimír James Jech • 23. května 2002
Centrum tělesné výchovy a sportu (CTVS) na VŠE slaví letos padesát let od svého založení. Den oslav připadne na 30. květen, na který je vyhlášeno rektorské volno. V plánu oslav je mnoho sportovních akcí. Centrum tělesné výchovy a sportu (dříve Katedra tělesné výchovy) bylo na VŠE založeno v roce 1952. Prostředí tělocviku na vysoké škole prošlo od svého vzniku mnoha...
Vladimír James Jech • 23. března 2002
Zhruba před rokem a půl se Studentský list zabýval úrovní stravování v menze na Žižkově. Poté, co byl zveřejněn rozhovor s vedoucím menzy Richardem Svobodou a několik dalších článků poukázalo na nedostatky v menze, došlo k velice nepatrnému zlepšení. Zhruba před rokem a půl se Studentský list (vydání květen 2000 – pozn. red.) zabýval úrovní stravování v menze na Žižkově. Poté, co byl zveřejněn...