Bazén a nová hřiště v Dobronicích

3. 6. 2002 | | Zprávy ze školy

Sportovní areál VŠE v Dobronicích v Jižních Čechách se dočká v příštích letech několika podstatných změn. Existuje studie pro dostavbu sportovních zařízení, která obsahuje návrhy dvou hřišť na plážový volejbal a tenis, plán na bazén a pokrytí asfaltových hřišť vhodnějším povrchem.

Sportovní areál VŠE v Dobronicích v Jižních Čechách, kam jezdí studenti na letní sportovní kurzy, se dočká v příštích letech několika podstatných změn. Existuje studie pro dostavbu sportovních zařízení, která obsahuje návrhy dvou hřišť na plážový volejbal a tenis, plán na bazén o velikosti 20×4,5 m a pokrytí asfaltových hřišť vhodnějším povrchem. „V současné době je celá záležitost ve stavu diskuzí,“ uvádí k novinkám ředitel Centra tělesné výchovy a sportu (CTVS) Mgr. Miloš Pádivý, a tak zatím nelze uvést další podrobnosti.

Zmíněná hřiště by se měla nacházet mezi loděnicí a čističkou, bazén bude umístěn před bungalovy. Důvodů pro stavbu bazénu je hned několik – zavedení plavání jako další sportovní disciplíny do nabídky aktivit v Dobronicích, dále kurzy pro neplavce, plavání pro handicapované studenty a nakonec i využití pro rekreaci zaměstnanců školy. Kolem areálu sice protéká řeka Lužnice, avšak „zejména po zvýšení koruny jezu se dno zanáší blátem a kvalita vody v Lužnici je špatná,“ dodává k důvodům pro stavbu bazénu Mgr. Pádivý. Z hlediska priorit je první v pořadí zakrytí asfaltových ploch hřišť umělým povrchem, následně pak stavba ostatních sportovních ploch a bazénu. Podle Mgr. Pádivého začnou stavební práce nejdříve v příštím roce.

Cena investice zatím není definitivně stanovena. Současná studie nabízí kalkulaci na souhrnnou částku sedm miliónů korun. Investice bude financována především z rozpočtu VŠE. Výběrové řízení na dodavatele stavby zatím vypsáno nebylo.

Mohlo by tě zajímat: