Chystáte se studovat v zahraničí? Eurasmus vám pomůže

2. 9. 2015 | | Kariéra, Názory, Studentský život 7023-162

Pokud uvažujete nad životem v zahraničí, ať už kvůli studiu nebo pracovní zkušenosti, začátky vám může ulehčit projekt Eurasmus. Na jejich stránkách naleznete nabídky ubytování, pracovních stáží nebo příručky pro studenty o oblíbených evropských městech. Všechny služby jsou bezplatné.

Tým Eurasmu se z velké míry zaměřuje na pomoc studentům najít v zahraničí vhodné ubytování. „Náš online ubytovací systém poskytuje bezpečný způsob rezervace a minimalizuje falzifikáty a zavádějící pokoje,“ říká o jedné z hlavních služeb členka marketingového týmu Denisa Goldírová. Co se stáží týče, na stránkách je pravidelně inzerovaných až kolem tři tisíc nabídek v evropských zemích, a to v různých oblastech i společnostech.

Oslovte přímo studenty

V neposlední řadě tu naleznete i mnoho informací o samotném životě v místě vašeho pobytu. „Nabízíme zajímavé příručky všech Erasmus destinací, které zahrnují důležité informace spolu s tipy přímo od studentů,“ shrnuje Goldírová. Sama považuje za přínosné právě to, že přes webstránky je možné kontaktovat studenty, kteří už v dané destinaci žili. Ti kromě toho taky pravidelně přispívají aktuálními recenzemi a názory o nájemcích nebo zaměstnavatelích.

ČTĚTE TAKÉ:

Mohlo by tě zajímat: