Cigi caga si fotbalisté nezakřičeli

16. 12. 2004 | | Sport

Tři podzimní utkání fotbalového týmu VŠE v Gambrinus akademické lize skončila pro naše hráče neúspěchem. Při své první účasti v akademické soutěži nemají ekonomové po polovině základní části ani bod.

Tři podzimní utkání fotbalového týmu VŠE v Gambrinus akademické lize skončila pro naše hráče neúspěchem. Při své první účasti v akademické soutěži nemají ekonomové po polovině základní části ani bod.

Premiérové utkání hrané na Pražačce skončilo pro ekonomy porážkou 1:4 od ČVUT. Hra byla vyrovnaná, až v posledních deseti minutách ČVUT dvěma brankami rozhodlo. Další zápas proti Právnické fakultě UK byl herně nejpovedenější. Hlavně v prvním poločase. Přesto naši odcházeli z vyrovnaného utkání s porážkou 2:3. Posledním soupeřem byl favorit skupiny, tým FTVS UK, bronzový z Akademického mistrovství Evropy. Hrálo se na Strahově před prázdnými tribunami spartakiádního stadionu. A hrálo se jen na jednu bránu. Na tu naši. Kluci tak uzavřeli podzimní sezónu osmibrankovým přídělem. V závěru se mohli aspoň trochu radovat, když už jen upravili na konečných 1:8. „Ti z FTVS to mají jako předmět, my jako zábavu,“ vystihl rozdíl obou výběrů kapitán Martin Chvátal. Nelichotivé výsledky hráči v žertu omluvili nepřízní rozhodčích, špatným terénem a smůlou v koncovce. Protější šatna se zatím otřásala při křiku: „cigi caga, cigi caga, hej, hej, hej.“

V jarních odvetách přivítá výběr ekonomky své soupeře na domácím hřišti. Zatím není rozhodnuto kde. Škola má k dispozici jen škvárové hřiště na Hájích, ale protože akademická liga by se měla hrát jen na trávě nebo na umělé trávě, bude se jednat o pronájmu vhodného areálu.

Náš tým doplatil především na nesehranost. Pokaždé nastoupil v jiné sestavě. Tréninky hráči spolu v podstatě neabsolvovali. To vše se odrazilo nejvíc v zápase s FTVS. Hráči ekonomky mají povětšinou zkušenosti s fotbalem na oblastní úrovni. Vedoucí týmu Jaromír Kopřiva je ale přesvědčen, že spousta dobrých fotbalisů by se ještě mohlo přihlásit a kvalitu týmu zlepšit: „Do kurzů kopané na VŠE chodili i fotbalisti, kteří hrají nebo hráli za ligové týmy, třeba za Slavii.“ Porovnání s jinými vysokoškolskými celky také přimělo Kopřivu k úvaze o výběrovém kurzu, který by se v hodinách připravoval pro akademickou ligu.

Mohlo by tě zajímat: