Den s velkou čtyřkou nebo semifinále VŠE Hledá Talent. Týdenní přehled akcí

19. 11. 2017 | | Studentský život, Zprávy ze školy VŠE_TALENT

Desátý týden semestru je nabitý akcemi všeho druhu. Na začátku týden se dozvíte, jak zvládat svoje emoce tak, abyste dosáhli úspěšného života. Guvernér České národní banky Jiří Rusnok posluchačům vysvětlí, jak vypadá aktuální měnová politika České národní banky (ČNB). V Café Evropa účastníci zjistí, jak sociální média ovlivňují volby. Kromě toho proběhne Den s velkou čtyřkou nebo semifinále soutěže VŠE Hledá Talent.

Pondělí 20. listopadu

Cesta úspěšných zve studenty na přednášku Karla Nešpora s názvem Jak souvisejí zdravé emoce a úspěch„. Akce se bude konat v Likešově aule od 19:30. Na akci je nutné se registrovat.

Úterý 21. listopadu

Od 16:15 se bude v Likešově aule konat informační schůzka o možnostech studia v zahraničí pro Fakultu mezinárodních vztahů pořádaná Oddelením zahraničních styků.

Od 15:00 do 19:30 proběhne finále soutěže Energy economic contest, kterou organizuje Institut energetické ekonomie. 

Studentský klub obchodu a konkurenceschopnosti zve zájemce na druhý Business training v tomhle semestru. Workshop na téma Ergonomie při studiu a práci“  proběhne v místnosti NB 474 od 18:00.

Středa 22. listopadu

Od 14:30 se bude v místnosti RB 101 konat informační schůzka o možnostech studia v zahraničí pro Národohospodářskou fakultu pořádaná Oddelením zahraničních styků.

Středisko mezinárodních studií Fakulty mezinárodních vztahů vás zve na workshop s názvem „Nové formy diplomacie – Výzvy pro českou praxi.“ Workshop se bude zabývat možnostmi aplikace nových forem diplomacie pro českou praxi. Vystoupí na něm pracovníci Ministerstva zahraničních věcí ČR, Českých center, a členové výzkumného grantu Střediska mezinárodních studií Jana Masaryka. Workshop se bude konat od 12:45 do 14:15 v místnosti NB B.

Studenti, kteří se zajímají o současnost a budoucnost měnové politiky v České republice, si určitě nenechají ujít přednášku Jiřího Rusnoka na téma Aktuální měnová politika ČNB.“ Ta se bude konat od 19:45 v místnosti RB 101.

Café Evropa přináší další přednášku na téma Sociální média – jak ovlivňují volby„. Konat se bude od 18:00Evropském domě na Jungmanově 24. Na přednášku se musí zájemci registrovat.

Univerzitní hokejový tým Vysoké školy ekonomické, České zemědělské univerzity a Českého vysokého učení technického Engineers Prague budou chtít prodloužit svou sérii neporazitelnosti v zápase proti slovenskému týmu Diplomats Pressburg. Zápas se bude hrát na HC Hvězda Praha od 18:00. 

Čtvrtek 23. listopadu

Od 14:30 se bude v Likešově aule konat informační schůzka o možnostech studia v zahraničí pro Fakultu financí a účetnictví pořádaná Oddelením zahraničních styků.

Klub cestovatelů připravil přednášku s názvem Uganda – perla Afriky„. Kromě vyprávění o krásách africké země se návštěvníci poslechnou také příběh neziskové organizace Bwindi Orphans o.p.s., která se stará o chudé děti a sirotky v místních dvou vesnicích. Součástí přednášky bude stánek s rukodělnými výrobky vesničanů a produkty ugandských farmářů jako je káva, sušené ovoce nebo kakao. Začátek je o 19:45 v místnosti NB A.

Sportovní organizace VAŠE LIGA zve nejen sportovní příznivce na Pártypleskterý se bude konat od 19:00 P.M. Club and Coctail bar. Kromě jiného se můžete těšit na taneční minilekce a tombolu s luxusními cenami.

Na půdě ekonomky se v rámci Dne s velkou čtyřkou představí společnosti: EY, KPMG, PwC a Delloite. Během celodenních workshopů a přednášek se studenti dozví, jaké to je pracovat pro čtyři největší poradenské společnosti. Na akci je potřebná registrace.

Ve Vencovského aule proběhne od 19:00 semifinále soutěže VŠE Hledá Talent. Zájemci mohou přijít podpořit své spolužáky v cestě do finále, které se uskuteční na Plese VŠE v Lucerně 6. prosince.

Studentský klub obchodu a konkurenceschopnosti připravil studentskou debatu s Jiřím Františkem Potužníkem, komisařem české účasti na světové výstavě EXPO 2020 v Dubaji. Debata se bude konat od 11:30 do 13:00 v kanceláři přednášejícího v Rytířské 31. Na akci se musí zájemci registrovat.

Pátek 24. listopadu

Centrum asijských studií zve na seminář s názvem Seminar on Current and Future Challenges on the Korean Peninsula„. Akce se bude konat od 9:00 do 14:30 Akademickém klubu. Na seminář je nutná registrácia.

Lovci talentů COOLHUNTERS zvou studenty na Finále 2017které čtyřem lidem změní život. Soutěžit se bude v kategorii umění, hudba, tanec a freestyle. Akce se bude konat v klubu Roxy od 20:00. Do 23:00 je vstup zdarma.

Sobota 25. listopadu

Během celého víkendu bude probíhat po celé Praze událost s názvem Na den pod zem„. Během něj se dostanete do podzemí mnoha významných pražských míst  jako je Bunkr Parukářka, Branická skala, Vyšehrad nebo Národní divadlo.

 

Mohlo by tě zajímat: