Fanoušci chtějí další skladby, říká hudebník kapely Other Way

11. 11. 2015 | | Studentský život 12190065_10203366096033365_5064667419838448871_n

Už skoro „školní“ kapela VŠE Other Way vydává první CD. Kluci s rockem v těle ho budou křtít v pátek 27. listopadu v Music City Clubu na Vysočanské.

Kromě samotného křtu odehrají i koncert plný svých „starých“ hitů i nových písniček. Hostem jim bude dívčí kapela Avvaken. Zpěvák, houslista a frontman kapely Other Way Jan Knettig nám zodpověděl pár otázek ohledně nového alba.

Jak probíhalo nahrávání alba?

Vydat toto CD bylo velké dobrodružství. Vlastně se na tom začalo pracovat před rokem a půl. Tehdy nahrál náš tehdejší bubeník bicí pro všechny skladby na vydávaném CD. Během dalšího půl roku jsme zvládli nahrát a nechat profesionálně zpracovat dvě skladby. Komplikací přišlo několik – konkrétně asi tři zkoušková období a k tomu pro dva z nás státnice a dva Erasmy v různých obdobích. Většinu skladeb jsme nahráli toto léto a v tuto chvíli jsou u profesionálního producenta ze Seabeast Production, Tondy Smrčka, který už se postará o perfektní zvuk našeho CD J. Nahrávání jako takové zvládáme sami. Máme koupený profesionální nahrávací software Pro Tools, mikrofony a zvukovou kartu.

Jak vidíš krok vydání CD na cestě ve vaší hudební kariéře, je to velký zlom?

Vydání CD vidím jako velice důležitý, ne-li esenciální krok pro kapelu. Je dobré, že jsme již zvládli nahrát dva klipy, z nichž zvláště na novější z nich, Miserable Days, jsme hrdí a máme s ním úspěch. V soutěži iRampa jsme získali druhý nejvyšší počet hlasů ze všech přihlášených kapel z Prahy a čtvrtý v republice v daném kole soutěže. Nicméně CD nám stále chybělo. My máme pár skladeb nahraných, které jsou dostupné na našem bandzone a webu, ale ty jsme si ještě produkovali sami a nemají zkrátka tu kvalitu, kterou našim posluchačům chceme dát. I přesto je naši fanoušci mají rádi, mají je stažené a už delší dobu se ptají po dalších skladbách, že už tyto mají oposlouchané. Takže pevně doufáme, že toto CD bude přesně to, po čem touží, a my se hned pustíme do další tvorby, abychom je nenechali příště tak dlouho čekat.

Na jaké další akce se můžou fanoušci těšit?

Vzhledem k našemu dlouhodobému působení na VŠE se nám letos dostalo velké pocty a VŠE nás oslovila s nabídkou, že by byla ráda, kdybychom napsali o škole píseň. To jsme taky udělali, a proto ji nyní budeme hrát na nadcházejících kulturních akcích VŠE, jako je VŠE hledá talent, Den s VŠE a Ples VŠE. Fanoušci se mají tedy dost na co těšit, obzvláště ti z VŠE. Na nadcházejících koncertech se navíc krom svých písní hodláme zaměřit i na naše interpretace světoznámých písní, a naši posluchači tak uslyší písně od skupin jako je Maroon 5 či Imagine Dragons a další. CDčkem to rozhodně nekončí a my hned budeme přemýšlet, co dalšího uděláme. Myslím, že následovat bude opět po roce klip.

Více o křtu CD na facebooku. Vstupenky v předprodeji jsou k zakoupení na této adrese.

Autor ilustrace: Šimon Knettig

ČTĚTE TAKÉ

Other Way představují nový klip, bubeníka a brzy i EP

Other Way v komponování brání škola

Chceme našim divákům ukázat, co se dá ve škole dělat

Mohlo by tě zajímat: