Hokej: Těžký los. VŠE vyzve obhájce titulu

20. 10. 2015 | | Sport hokej

Pátý ročník Hokejové bitvy vypukne 27. října v holešovické Tipsport Areně. Ekonomka v semifinále narazí na obhájce titulu z Univerzity Karlovy. Jak bude vypadat letošní bitva, prozradil iListu pořadatel Lukáš Dejl.

Zápasy byly rozlosovány, nebo jak jste určili semifinálové dvojice?

Letos nám semifinálová utkání určilo loňské pořadí a historický vývoj semifinálových dvojic. V prvním semifinálovém utkání se utká ČVUT s ČZU, ve druhém UK s VŠE.

Jaká bude hrací doba jednotlivých utkání?

Všechny zápasy se budou hrát dvakrát patnáct minut. Vyloučení se při semifinále a zápasu o třetí místo zkracují na jednu minutu.

V loňském roce jste rozšířili moderátorský tým, jak se tato změna osvědčila?

Loňské rozšíření ze dvou moderátorů na čtyři bylo dle mého názoru dobrým krokem a v letošním roce bychom se opět chtěli držet modelu se čtyřmi moderátory. Opět by tedy mělo platit, že každá z univerzit bude mít svého moderátora, který by měl být studentem či absolventem této univerzity.

Chystáte kromě hokejového programu i program doprovodný?

Každá z univerzit má v hale svoji zónu, ve které chystá zábavný program pro svoje studenty. Dále opět chystáme v přestávkách mezi zápasy soutěže jako bečkocurling nebo tref díru. V hale budou opět nachystané fotokoutky a po skončení hokejových klání proběhne přímo v útrobách arény afterparty.

Hokej

Kterou Hokejovou bitvu hodnotíš jako nejlepší?

Nechtěl bych, aby to vypadalo, že se vychloubám, ale myslím si, že se nám zatím každým rokem daří Hokejovou bitvu posouvat dál a stále ji zlepšovat. Jako nejlepší bych tedy vybral loňskou Hokejovou bitvu. Zápas o třetí místo mezi ČZU a VŠE přinesl skutečný boj jak na ledě, tak v hledišti, kdy o bronzové medaili pro VŠE rozhodl minutu a půl před koncem Adam Němec a finále byla úplná třešnička na dortu, kdy se UK podařilo vyrovnat těsně před koncem a na nájezdy zvítězit. Myslím, že provedení rozhodujícího nájezdu Petra Hučka museli zatleskat i fanoušci poražených techniků, to byla opravdová paráda. Dalším skvělým zážitkem, i když trochu mimohokejovým, byla státní hymna v podání pěveckého sboru VŠE Musica Oeconomica Pragensis.

Je něco, co tě naopak v loňském roce zklamalo?

Velmi nepříjemně mě v minulém roce překvapilo chování některých fanoušků z tábora ČZU. Nevím, proč se většina diváků může normálně bavit a fandit a pak se musí najít pár blbečků, kteří hodí na led světlice nebo vyvolávají konflikty s ostatními fanoušky.

Hokej

Hokejová reprezentace VŠE

Jakou máte podporu z rektorátů?

Bez podpory rektorátů jednotlivých univerzit by tato akce nemohla existovat. Vedení univerzit dávají záštity a platí startovné, ze kterého je spolufinancován pronájem haly. Rektoři také zatím vždy dorazili svůj tým podpořit osobně. Paní rektorka Machková v loňském roce posunula úroveň podpory od vedení univerzit na úplně novou úroveň, když dorazila společně s vedením VŠE v dresech týmu VŠE. Věřím, že i v letošním roce paní rektorka dorazí hráče podpořit.

Kde si budou moci studenti zakoupit vstupenky?

Lístky budou k prodeji na klasických univerzitních předprodejních místech. Na ekonomce by se měly prodávat v kavárně v Rajské budově, ve večerce na koleji Vltava, večerce na Jarově. Na VŠE se teď pohybují speciální promotýmy, které by měly mít na sobě hokejový dres univerzitního týmu. Každý student, který chodí průměrně do školy, by na ně měl minimálně jednou narazit. Lístky půjdou zakoupit i na místě.

ČTETE TAKÉ:

Mohlo by tě zajímat: