Hudební večer s…

16. 11. 2000 | | Nezařazené

Taky si pořád stěžujete, že se na kolejích ekonomky nic neděje? My jsme se rozhodli, že s tím něco uděláme. V dubnu tohoto roku jsme založili občanské sdružení Apollon pro organizování koncertů, festivalů a letních hudebních táborů. Odtud byl jen krůček k myšlence pořádat koncerty pro studenty VŠE, na které bychom chtěli zvát zajímavé amatérské muzikanty.

Taky si pořád stěžujete, že se na kolejích ekonomky nic neděje? My jsme se rozhodli, že s tím něco uděláme. V dubnu tohoto roku jsme založili občanské sdružení Apollon pro organizování koncertů, festivalů a letních hudebních táborů. Odtud byl jen krůček k myšlence pořádat koncerty pro studenty VŠE, na které bychom chtěli zvát zajímavé amatérské muzikanty. Díky vstřícnému postoji rektorky doc. Durčákové, pod záštitou Ekonomické studentské organizace a za pomoci Jany Littové, tajemnice pro studentské záležitosti, nám škola poskytla pro tyto akce prostor ve studovně na Jarově G. Náš dík patří i společnosti Farao s.r.o., která na této koleji provozuje bar a která nám poskytla finanční pomoc.

První hudební večer se uskutečnil ve čtvrtek 2. listopadu 2000. Hostem bylo liberecké duo Disneyband, hrající svižný folk i něžné lidovky. Po nich vystoupila pražská kapela Blueshell, která naplnila další hodinku směsí jazzu, blues, folkrocku a rocku. Celé jejich vystoupení zpestřoval básník Thomas Wizdalowski přednesem vlastní tvorby.

Na koncert se přišlo podívat téměř 40 studentů a jindy neútulná studovna se proměnila v přátelské prostředí s příjemnou atmosférou. Jediná výtka by se snad mohla týkat občerstvení. Počítali jsme s tím, že si pro ně studenti budou chodit do baru Barfly v přízemí koleje. Tam bylo bohužel zavřeno, protože onemocněla servírka. Nakonec to ale tolik nevadilo, někteří si přinesli “nápoje” s sebou. Pro příště nám provozovatel Barfly vyšel vstříc, takže podobná situace už by se neměla opakovat.

Po dvouhodinovém vystoupení jsme díky reakci přítomných přesvědčeni, že se koncert i poezie líbily. Proto se můžete na začátku prosince těšit na další hudební večer, tentokrát v duchu jazzové pohodičky. Plánujeme, že se koncerty na kolejích budou pořádat každý měsíc a stanou se tak vítaným zpestřením všedního dne.

Jiřina Buřičová

za občanské sdružení Apollon

Mohlo by tě zajímat: