International Week poprvé v Praze

6. 4. 2006 | | Nezařazené

Mezinárodní kulturně-vzdělávací studentskou akci International Week (IW) hostí od 8. do 16. dubna Praha, konkrétně Vysoká škola ekonomická a její studenti. Koncept IW je založen na spolupráci studentských organizací z celého světa, které připraví program pro kolegy z ostatních zemí a na oplátku se sami mohou účastnit podobných „týdnů“ pořádaných v zahraničí.

Mezinárodní kulturně-vzdělávací studentskou akci International Week (IW) hostí v dubnu Praha, konkrétně Vysoká škola ekonomická a její studenti. Koncept IW je založen na spolupráci studentských organizací z celého světa, které připraví program pro kolegy z ostatních zemí a na oplátku se sami mohou účastnit podobných „týdnů“ pořádaných v zahraničí. Během sedmi dní se tak studenti převážně ekonomických univerzit seznámí s kulturními specifiky jiných zemí, což se jim neztratí ani v budoucím profesním životě.

Historie IW sahá minimálně 25 let do minulosti, ČR se letos zapojila do této aktivity díky studentům z Buddy Systemu na VŠE. Po měsících příprav programu a zajišťování financí tak přijede v týdnu od 8. do 16. dubna do Prahy dvacet studentů zejména z Evropy, ale třeba i z Izraele či Japonska, aby se seznámili s Českou republikou po stránce kulturní i ekonomické.

Účastníci v průběhu IW Prague 2006 navštíví kromě hlavního města i Český Krumlov či Prachovské skály. Při firemních prezentacích a workshopech se seznámí s českou ekonomikou, zejména pak procesem transformace naší ekonomiky po pádu komunismu, který je hlavním tématem prvního pražského IW. Vyvrcholením týdne bude „International Dinner“, kde každý účastník připraví pro ostatní své národní jídlo, objeví se tak speciality od španělské paelly přes holandské sýry až po izraelský humus. Více o IW Prague můžete najít na webové stránce iwprague.vse.cz.

Mohlo by tě zajímat: