Jackie Brown

7. 11. 2001 | | Nezařazené

Gangsterská komedie natočená Quentinen Tarantinen, který se proslavil dnes už kultovním filmem Pulp Fiction – historky z podsvětí.

13. 11. 2001 od 19:30

USA 1997, 150 minut
Scénář: Quentin Tarantino, Elmore Leonard
Režie: Quentin Tarantino
Hrají: Samuel L. Jackson, Chris Tucker, Robert De Niro, Pam Grierová, Robert Forster, Bridget Fondová, Michael Keaton…

Gangsterská komedie natočená Quentinen Tarantinen, který se proslavil dnes už kultovním filmem Pulp Fiction – historky z podsvětí.

Příběh letušky Jackie (Pam Grierová), která si přivydělává praním peněz, respektive ilegálním převážením hotových částech pro lokálního obchodníka se zbraněmi Ordella Robieho (Samuel L.Jackson), je více než co jiného především neobvyklým milostným příběhem, a takto žánrem, do kterého se Tarantino jako režisér ještě nepustil. Z celé poměrně konvenční gangsterské komedie o dvou outsiderech, uvadající černé letušce a ošumělém „bailbondsmanovi“ (muži, který za poplatek vyřizuje skládání kaucí) Maxovi Cherrym (Robert Forster), kteří ve složitém podvodu a s minimálními prostředky napálí jak nelítostné gangstery, tak neméně tvrdou ruku zákona, zajímá Tarantina nejvíc právě vztah těchhle dvou unavených, životem nemilovaných lidí. A právě ve scénách jejich setkání lze autorovi přitakat, že Jackie Brownová je vlastně opravdu velmi tichý, citlivý film. Čímž ovšem není řečeno, že bude divák v jiných scénách ušetřen typicky tarantinovských gangsterských výjevů, včetně střelby a nezaměnitelných dialogů.

Mohlo by tě zajímat: