Léto ztracených polibků (Summer of 27 missing Kisses)

31. 10. 2001 | | Nezařazené

I ruské léto může být žhavé! Film, fascinující bezbřehou imaginací a poetickým humorem, byl v premiéře uveden na letošním MFF v Cannes.

07. 11. 2001 od 19:45

Velká Británie, Francie, Gruzie, Německo 2000, 96 minut
Scénář: Irakli Kvirikadze, Maria Svereva, Nana Džordžadze
Režie: Nana Džordžadze
Hrají: Nuza Kuchianidze, Shaco Iashvili, Jevgenij Sidichin, Amalia Mordvinova, Pierre Richard…

I ruské léto může být žhavé! Film, fascinující bezbřehou imaginací a poetickým humorem, byl v premiéře uveden na letošním MFF v Cannes.

V zapadákově kdesi v Rusku panuje chronická společenská nuda a erotické vakuum. Tohle léto bude ale jiné. Do městečka s malebným názvem „Krásné Kachny“ přijíždí na prázdniny čtrnáctiletá Sibyla. Dívka se šíleně zamiluje do čtyřicetiletého vdovce Alexandera, astronoma z místní zapomenuté observatoře, zatímco jeho čtrnáctiletý syn Míša na oplátku beznadějně touží po Sibyle. A tak, zatímco kultivovaný gentleman Alexander statečně vzdoruje temperamentu mládí a jeho rafinovaným výzvám, Sibyla si krutě pohrává s city jeho syna. Podobný milostný trojúhelník může, ale nemusí dopadnout dobře. Už proto, že po Alexanderovi hází očkem všechny ženy v městečku a jindy uondané emoce jeho obyvatel jsou rozohněny tajným promítáním staré dobré Emmaneulle v místním kasinu. Nový film gruzínské režisérky Nany Džordžadze (nominace na Oscara za Tisíc a jeden recept zamilovaného kuchaře), který fascinuje bezbřehou imaginací a poetickým humorem, byl v premiéře uveden na letošním MFF v Cannes.

Mohlo by tě zajímat: