Majáles oslaví krásy studentského života

12. 4. 2006 | | Studentský život

Letošní májová veselice připadne na úterý 2. května. Tradice pořádání Pražského Majálesu byla obnovena po čtyřleté pauze v loňském roce. Úvodní ročník novodobých májových oslav zaznamenal velký úspěch, na který by pořadatelé ze studentské organizace StudentZone letos rádi navázali.

Tradice pořádání Pražského Majálesu byla obnovena po čtyřleté pauze v loňském roce. Úvodní ročník novodobých májových oslav zaznamenal velký úspěch, na který by pořadatelé ze studentské organizace StudentZone letos rádi navázali.

Na letošní ročník se chystají razantní změny. Významně se má rozšířit program. Pořadatelé také plánují přesunout Majáles z Jižního Města blíže do centra Prahy. Místo konání však dosud neupřesnili. Hlavní den oslav, který v Praze připadá na úterý 2. května, je vyvrcholením celé akce. Těšit se můžete na open-air koncerty známých kapel a bohatý doprovodný program. Ani tady však pořadatelé nejsou sdílnější. Kapely chtějí zveřejňovat postupně na webu http://praha.majales.cz.

Letos se do seriálu Český Majáles zařadilo celkem osm měst. Oslavy začnou už 29. dubna v Plzni, druhou zastávkou bude právě Praha. Následovat bude Ostrava, Hradec Králové, České Budějovice, Olomouc, Brno a Písek. Organizátoři očekávají, že na majálesy zavítá celkem přes osmdesát tisíc návštěvníků. V minulém to bylo jen 6 měst, návštěvnost překročila padesátitisícovou hranici. Na loňském Pražském Majálesu zahrály skupiny Mňága a Žďorp, Horkýže Slíže, Vypsaná Fixa nebo třeba Ready Kirken.

Mohlo by tě zajímat: