Mecca

26. 9. 2003 | | Nezařazené

Klub Mecca se za dobu své pětileté existence vyšplhal až na samotný vrchol české klubové scény. Je poutním místem všech clubberů, schází se tu pražská smetánka, „mladí a bohatí“ nebo prostě jenom ti, kteří chtějí do této společnosti zapadnout. Klub vznikl v průmyslové čtvrti Holešovic na místě bývalé továrny. Vchod střeží ochranka, která vás podrobí náležité tělesné prohlídce.

U Průhonu 3, Praha 7

Klub Mecca se za dobu své pětileté existence vyšplhal až na samotný vrchol české klubové scény. Je poutním místem všech clubberů, schází se tu pražská smetánka, „mladí a bohatí“ nebo prostě jenom ti, kteří chtějí do této společnosti zapadnout.

Klub vznikl v průmyslové čtvrti Holešovic na místě bývalé továrny. Vchod střeží ochranka, která vás podrobí náležité tělesné prohlídce. Mecca je větší klub, nejblíže vchodu je restaurace a kavárna. Posedět tu můžete v kožených sedačkách, atmosféru zpříjemňuje akvárium a moderní obrazy na stěnách. Třetinka piva je za 30 korun, nealko za 25 korun, tequila či vodka za 60 korun. Pokud byste pokračovali dál, projdete skleněnými dveřmi do tanečního klubu. Parket je poměrně velký, ale při vystoupení Armanda van Heldena, DJe a producenta světového jména, které jsem navštívil, byl rozhodně nedostačující. Hlavní bar je po pravé straně, vlevo se nachází mixážní pult a také schody vedoucí do chill-outu, tzv. C-Lounge.

V klubu nenajdete nápojový lístek, a tak jsem nabyl dojmu, že za drink zaplatíte tolik, kolik barmana zrovna napadne. Za colu jsem tak jednou platil 25, jindy 30 korun, malibu s džusem už bylo za stovku. Pokud hledáte intimnější atmosféru, vydejte se do C-Lounge, která je ve spodním patře. Cestou budete míjet stěny olepené zrcadlovými střepy. Interiér C-Lounge je červený, najdete tu ještě jeden bar a jsou tu také životně důležité toalety. Prostor k sezení se mění podle charakteru akce.

Mecca je v současné době velice žádaným klubem. Program je proměnlivý, většinou vystupují domácí DJ’s společně se zahraničním hostem. Své sety tu odehrály největší hvězdy taneční hudby, Pete Heller, Norman Jay, Joost van Bellen. Při natáčení v Praze tu trávil čas i Wesley Snipes. Pokud tedy váš žaludek snese poněkud snobské prostředí, vyšší vstupné, spoustu krásných žen (a svalnatých borců), extravagantně vyhlížejících tanečníků a individuí, pak doporučuji Meccu alespoň jednou navštívit.

Otevřeno:

restaurant a café každý den

klub pouze v pátek a sobotu, při zvláštních akcích výjimečně i v týdnu

Vstup:

záleží na druhu akce, ale většinou 190 korun

dívky mají někdy vstup do 23.00 zdarma

Program:

řada rezidentních DJ’s, k dispozici na webových stánkách

Mohlo by tě zajímat: