Na VŠE se organizuje sbírka na podporu lidí na Ukrajině

28. 2. 2022 | | Zprávy ze školy Ukrajina, ukrajinská vlajka

Na Vysoké škole ekonomické v Praze (VŠE) se uspořádá humanitární sbírka na podporu ukrajinských lidí zasažených válečným konfliktem. Sbírka bude probíhat každý všední den od úterý 1. března do pátku 11. března od 7:15 do 18:00 v Rajské budově mezi menzami, v rámci sbírky VŠE zprostředkovala dodávkový vůz na odvoz materiálu.

Pokud i vy chcete pomoci občanům napadené Ukrajiny, můžete přispět  zdravotnickým i nezdravotnickým materiálem. Ze zdravotnického materiálu jsou preferovány obvazy, pytlíky na krev, kapačky, cévky, elastické obvazy, antibakteriální ubrousky, gáza, gázové ubrousky, hemostatické léky, zaškrcovadla, autolékárničky a jiné materiály, které se dají využít k ošetření střelného poranění. Dále můžete poskytnout léky proti bolesti, horečce a proti průjmu, vhodný je například ibuprofen, paracetamol nebo nurofen.

Dále jistě poslouží deky, polštáře, návleky na matrace, ručníky, bundy, pláštěnky, termoprádlo, ale i nabité powerbanky, lepící pásky, baterky, papír ve formátu A4, zapalovače, sirky, prázdné pytle na písek nebo nosítka.

Pokud máte zájem pomoci nejen materiální cestou, můžete se stát součástí této sbírky. Náplní práce dobrovolníka je především odebírání darů a jejich organizované skladování. V případě zájmu se nám neváhejte ozvat na e-mail redakce@ilist.cz.

Foto: Unsplash.com

Mohlo by tě zajímat: