Nový start-up Kareer: podle soft skills vám najdeme vhodnou práci

31. 3. 2020 | | Kariéra, Studentský život Kareer online platforma

Business akcelerátor xPORT VŠE napomohl startupu Kareer vyvinout online platformu fungující na principu Job Matchingu. Znamená to, že podle osobnostní analýzy člověka pro něj dokáží vybrat vhodnou pracovní pozici.

,,Dle vaší analýzy a vyplněného profilu máte šanci najít ideální pozici a přitom bez psaní CVčka a jakéhokoli motivačního dopisu,“ vysvětluje Martin Kaľata, jeden ze dvou zakladetelů startupu Kareer.

Firmu založili v roce 2018, kdy je napadlo pomoci lidem tím, že jim otevřou nové možnosti na trhu práce. ,,Chtěli bychom překonat nedostatek informací, který pociťují jak studenti po dokončení studia tak i zkušenější lidé léta poté,“ doplňuje Kaľata.

Novou platformu app.kareer.cloud můžou využít jak jednotlivci k snadnějšímu vyhledávání práce, stejně tak jako firmy k dohledání skrytých talentů, a to obzvlášť teď, v době krize, kdy se všichni pohybují pouze online. Jak to tedy vlastně funguje?

Zaprvé je potřeba se zaregistrovat zde. Aplikace funguje zdarma a musíte vložit email, telefonní číslo a základní informace o studiu.

Dále následují tři testy hodnotící vaše „soft skills“:

  1. Multifaktorový osobnostní profil je test na Soft Skills zanalyzuje vlastnosti, kterými disponujete a přiřadí k Vám tu nejvhodnější pracovní pozici.
  2. Kariérový kompas je test, který zanalyzuje vaše potřeby pro dosažení spokojenosti a zvýšení výkonu v práci (10 – 15 minut).
  3. Culture fit vyhodnotí, jak si představujete svou vysněnou firmu. Test se zaměřuje na analýzu prostředí, ve kterém vám vyhovuje pracovat a dál se rozvíjet (5 minut).

Martin prozradil, že již za dva týdny plánují nový release aplikace, kde bude možné prohlížet si profily firem, které byly uchazečům podle osobnostní analýzy doporučeny a zároveň mít možnost si pročíst konkrétní pracovní role.

Platforma Kareer je součástí business akcelerátoru xPORT VŠE, který pomáhá startupům růst. Je to takzvaný podnikatelský akcelerátor, tedy prostředí spojující inovativní startupy nebo jednotlivé podnikatele s mentory, dávající jim možnost růstu a rozvoje za příznivou cenu. ,,Pro nás byla obzvlášť důležitá vstřícná a nápomocná komunita xPORTu, která nás mimo jiné podporuje při organizaci marketingových činností a networkingu, jsme jim za to moc vděční,“ uzavírá Kaľata.

 

 

Fotografie: Kareer

Mohlo by tě zajímat: