Nový žebříček: NF obsadila druhé místo v kategorii Ekonomie

28. 2. 2016 | | Studentský život, Zprávy ze školy srovnání škol

Národohospodářská fakulta se umístila na druhém místě v kategorii Ekonomie v rámci žebříčku nejlepších vysokých škol v České republice podle časopisu Týden. Do hodnocení byla zahrnuté i soukromé školy.

Školy byly rozděleny do osmi skupin na základě jejich vědního zaměření. Ty byly následně hodnoceny podle čtyř kritérii : zájem uchazečů o školu, pedagogické zabezpečení, vědní výstupy a vnější hodnocení. NF nejlépe obstála v oblasti vědy. Naproti tomu nejnižší bodové ocenění získala v rámci pedagogického zabezpečení.

Na prvním místě se umístila Ekonomická fakulta Technické univerzity v Liberci, která trumfovala v oblasti vnějšího hodnocení. Fakulta managementu a ekonomiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, která skončila na třetím místě, uspěla v pedagogické činnosti a vnějšího hodnocení.

Dle tiskové zprávy na rozdíl od dosavadních hodnoceních v tisku šla porovnání škol více do hloubky . „Náš časopis při získávání dat postupoval striktně ve spolupráci se školami samými, což se velmi kladně podepisuje pod výsledná hodnocení, “ uvádí v tiskové zprávě Daniel Köppl, výkonný ředitel vydavatelství Empresa Media.

ČTĚTE TAKÉ:
FPH obhájila třetí místo za nejlepší MBA program ve východní Evropě
Nový žebříček: Magisterský diplom zvládnou získat tři studenti ze čtyř
VŠE je podle žebříčku druhou nejlepší ekonomkou ve střední a východní Evropě

Mohlo by tě zajímat: