Penalta pokazila ekonomům závěr úspěšného jara

13. 5. 2005 | | Sport

Během dubna hostil tým ekonomů, složený převážně z fotbalistů oblastních soutěží, tři celky, s kterými na podzim neuhrál ani bod. Hned první zápas s ČVUT FEL dal ovšem zapomenout na podzimní trápení. Výsledek 5:1 mluví za vše. Další utkání už tak hladký průběh nemělo. Trenérský tandem Kopřiva-Pachl musel dost improvizovat se sestavou.

Bez vyhlídky na postup do finálového turnaje Akademického mistrovství České republiky se fotbalový výběr VŠE pustil do jarní fáze Gambrinus akademické ligy (GAL).

Během dubna hostil tým ekonomů, složený převážně z fotbalistů oblastních soutěží, tři celky, s kterými na podzim neuhrál ani bod. Hned první zápas s ČVUT FEL dal ovšem zapomenout na podzimní trápení. Výsledek 5:1 mluví za vše.

Další utkání už tak hladký průběh nemělo. Trenérský tandem Kopřiva-Pachl musel dost improvizovat se sestavou. Absentoval kapitán Chvátal a v minulém zápase zranění Krejčík s Ropickým. Fanoušci byli svědky dvou odlišných poločasů. V tom prvním – také díky obrovské chybě domácího brankáře – měli navrch právníci. Ekonomové jako vyměnění ale po přestávce zápas obrátili. Díky výstavním trefám Kovaříka a dvěma brankám Pelce i přes dramatický závěr body neztratili a zvítězili 5:4.

V posledním utkání se čekalo, že rozjeté ekonomy bez větší námahy zastaví jasný vítěz skupiny FTVS UK. Jenže zápas nebyl vůbec pro sportovce-specialisty tak snadný jako na podzim. Obětavý výkon našeho týmu dlouho držel remízový stav 2:2 a nebýt sporně nařízené penalty v závěru, určitě by se jarní vystoupení v GAL slavilo ještě veseleji.

„Před jarním trojzápasem jsme si říkali, že bod by byl zlatý,“ svěřil se záložník VŠE Jan Beránek. „Panuje obrovská spokojenost, ani ta penalta nám nemůže pokazit radost.“ Po prvním vystoupení ekonomů v GAL je pro příští sezónu na čem stavět. Hráči se netají postupovými ambicemi.

Mohlo by tě zajímat: