Podcastů vzniká na VŠE hned několik

4. 2. 2021 | | Studentský život podcast studio nahrávání

Podcasty v posledních letech zažívají čím dál tím větší nárůst popularity, a i proto jich vzniká celá řada. Trendem se nechali inspirovat i někteří studenti ekonomky, kteří, ať už v rámci spolků, nebo individuálně, začali nahrávat vlastní. Podívejte se na několik z nich.

Klapka

Čerstvě vzniklá Klapka je dílem studentů arts managementu Fakulty podnikohospodářské (FPH). Svým posluchačům prozradí něco o životě filmařů a legendárních snímků, na kterých se podíleli. V každé epizodě je věnována pozornost rozboru nejznámějších filmových děl českých tvůrců. Podcast se zaměřuje na hlubokou analýzu filmu, jeho příběhu a postav, vysvětlí například, jak autoři vytvořili důvěryhodné postavy s jasnými motivacemi, které tvoří děj a upoutají diváka. V neposlední řadě také osvětlí práci ve filmu a různé filmové profese. První díl se  věnuje Jiřímu Menzelovi, ty další třeba Miloši Formanovi nebo Janu Svěrákovi.

Podcast je dostupný na Spotify a Youtube.

Culture of Covid

Podcast Culture of Covid vznikl za účelem přiblížit široké veřejnosti pohled lidí a institucí v kulturní sféře na aktuální situaci spojenou s pandemií Covid-19. Autorkou původního nápadu je studentka Kateřina Janíková a podcastem vás provede Kristýna Pecková, která s různými osobnostmi z kulturního prostředí, povede diskuzi o jejich zkušenostech, dopadu pandemie na kulturu a jejich názory, jak se situace bude vyvíjet dál. Na podcast již zavítal ředitel Národního divadla Jan Burian, herec Lukáš Tran či garant oboru Arts management Jiří Patočka.

Culture of covid si můžete poslechnout na Youtube a Spotify.

SKOK

Studentský klub obchodu a konkurenceschopnosti (SKOK) je studentský spolek, který pořádá přednášky, workshopy a panelové diskuze s cílem studentům představit, jak vypadá kariérní život v podnikatelské a business sféře. V podobném duchu se tedy nese i jejich podcast, který ve SKOKu vytvářejí od roku 2019. Velkou výhodou je různorodost profesí hostů, kteří na SKOK zavítají. Od vedoucího logistických operací, po zakladatele úspěšných startupů, vybere si každý, koho by lákal život v hektickém prostředí businessu.

Podcast najdete na streamovacích platformách Apple podcasts, Google podcasts a Spotify.

FMV Odposlech

Pokud jste studentem Fakulty mezinárodních vztahů (FMV), nebo by si jen chcete rozšířit přehled, o tom se děje na druhé fakultě, mohl by vás zaujmout Odposlech. Podcast zahrnuje veškeré novinky na FMV. Jsou na něj zváni stávající i bývalí studenti, kteří popisují třeba své zážitky z Erasmu nebo život po státnicích. Mezi hosty patří i učitelé, doktorandi a osobnosti z vedení fakulty, které poskytují náhled do školního zákulisí.

Zájemci si podcast můžou pustit na Apple podcasts, Google podcasts, Spotify a Anchor.

 

Foto: Unsplash

Mohlo by tě zajímat: