Prahou projdou chodící koule. Upozorní na rakovinu varlat

18. 11. 2016 | | Studentský život tomas-mejzlik

K listopadové dobročinné akci Movember, v rámci které si muži nechávají narůst knírky, aby ukázali svou podporu boje proti rakovině prostaty a varlat, se už tuto neděli přidá nová akce. Ulicemi Prahy projdou velké chodící koule s kníry, aby na problém tohoto typu rakoviny upozornily.

V neděli 20. listopadu vyrazí na pochod centrem Prahy třicet pět bodyzorbingových koulí, na kterých budou přilepené kníry, aby byla spojitost s Movembrem na první pohled jasná. „Někteří účastníci schovaní v koulích ponesou navíc na tyči hesla jako Kontroluješ si koule?,“ popisuje jeden z pořadatelů akce Tomáš Mejzlík. „Při pochodu budeme rozdávat placky a letáčky Movemberu, kondomy či nálepky od nadačního fondu Muži proti rakovině,“ dodává.

reklama

 

 

 

Účastníci, mezi které se může zapojit kdokoli, se poslední víkendový den připraví v 10 hodin na hřišti v ulici Masná. Do ulic pak vyrazí i s transparenty. Na trasu pochodu se můžete podívat zde. Pochod skončí kolem poledne na Střeleckém ostrově. Zájemci si pak mohou zdarma vyzkoušet bodyzorbingové koule a společně si i v nich zahrát zápas.

Akci pořádá projekt Strejdovykoule.cz a Nadační fond Muži proti rakovině. Rakovina varlat je nejčastěji diagnostikovaná forma rakoviny u mladých mužů ve věku 20 až 40 let. Česká republika je nyní na 7. příčce ve výskytu rakoviny varlat na světě. Je to přitom typ rakoviny, který se dá efektivně léčit, pokud je včasně diagnostikován.

Odkaz na akci na facebooku je zde.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Akce na tento týden: podnikání, oslavy 17 listopadu, či efektivní trénink mozku

Saháme si na ně každý den, ale rakovinu neodhalíme

Soutěž krásy je zpět. Pořádá ji bývalý senátor

Mohlo by tě zajímat: