Přehled akcí: Investiční konference, veletrh Šance a Svatý Patrik

12. 3. 2017 | | Studentský život, Zprávy ze školy Týden

Začíná pátý týden semestru a ani tentokrát nechybí náš týdenní přehled akcí. Co tedy ekonomka a Praha v následujících sedmi dnech přinesou? Investiční konferenci, veletrh pracovních příležitostí Šance, řadu diskuzí a mnoho dalšího. Nezapomeňte ani na páteční irský svátek svatého Patrika.

Pondělí, 13. března

V pondělí startuje Týden Mozku na půdě Akademie věd České republiky. Přednášky nejen z biologického pohledu se konají až do pátku. Vstup na přednášku zpoplatněn není, avšak je nutná předchozí registrace.

Klub investorů pořádá již 8. Investiční konferenci, která potrvá až do středy 15.března. Během této akce proběhne řada přednášek, diskuzí a workshopů.

Úterý, 14. března

V atriu Rajské budovy se od úterý koná veletrh pracovních příležitostí Šance, který pořádá Rozvojové a poradenské centrum na Vysoké škole ekonomické. Nově veletrh potrvá tři dny (tedy až do 16. března). Každý den se od 10:00 do 16:30 představí jiná skupina firem, v atriu se jich celkem vystřídá přes sto. Více informací se dozvíte v našem článku zde, k dispozici je i katalog vystavujících.

V úterý proběhne v rámci cyklu Politologické VŠEstranosti diskuze s absolventem Fakulty mezinárodních vztahů Davidem Koubkem na téma Brazílie v době krize. Diskuze startuje v 18:00 v RB 210.

Pro soutěživé jedince připravil Bankéřský klub Bankéřský kvíz, který proběhne v RB 204 od 19:45. Na kvíz je nutné se předem registrovat zde, buď jako tým o dvou až čtyřech osobách, nebo jako jednotlivec, kterému bude tým nalezen.

Středa, 15. března

Pro zájemce o 45. prezidenta Spojených států amerických připravil studentský spolek Roklen College ve spolupráci se SKOKem debatu, jejímž hostem bude Lukáš Kovanda, hlavní ekonom skupiny Cyrrus. Akce začíná ve 20:00 v Café Kampus.

Čtvrtek, 16. března

Ve čtvrtek, neboli „vysokoškolský pátek“, proběhne na Výstavišti Holešovice Salón Piva, který zde bude až do soboty 18.března. Vstup je zpoplatněn a v ceně je degustační sklenička, kterou návštěvníci obdrží při vstupu na festival.

Pátek, 17. března

Velcí zájemci o módu jistě ví, že ve 14:00 startuje v Obchodním domě Kotva Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Nepůjde jen o módní přehlídky, ale i o doprovodný program, například odbornou mezinárodní konferenci Business Forward Forum by ČEZ & Forbes.

Sobota, 18. března

Sobotu návštěvníkům zpříjemní Food Truck Show, která proběhne od 10:00 na Smíchovské náplavce. Jde o třetí největší přehlídku food trucků v Evropě a zúčastnit by se jí mělo více než 40 zahraničních a českých pojízdných občerstvení. Vstupné je 50 korun, děti do 12 let a ZTP mají vstup zdarma.

Cestovatelé si jistě nenechají ujít největší cestovatelskou akci roku Festival Kolem Světa, která se o víkendu koná v pražském hotelu Clarion. Je nutné koupit vstupenky předem, v jejichž ceně je i přístup na Exotic Food Court & Travelers Market.

Kde jinde zakončit pátý týden semestru než na Náměstí Václava Havla, kde v 10:00 startuje Dyzajn market jaro. Přes 200 českých i zahraničních dyzajnérů tu bude rovněž v neděli a i tentokrát proběhne řada doprovodných akcí. Vše bezbariérově a zdarma do 19 hodin.

Středa 22. března

Přinášíme vám i ochutnávku na šestý týden semestru. Společně s Café Evropa vás zveme na debatu Doba postfaktická – pokřivené vnímání pravdy? Akcí provede Viktor Daněk z Českého rozhlasu a hosty budou novinář a publicista Tomáš Klvaňa a psycholog Dalibor Špok. Debata začne v 18 hodin v Evropském domě na Jungmannově ulici. Nutná je registrace předem.

Foto: Kristýna Kantková

Mohlo by tě zajímat: