Přehled aktivit: Jak strávit rektorský sportovní den?

24. 4. 2019 | | Studentský život Sport4Students3

Již tradičně nás čeká dubnový rektorský sportovní den, který se letos koná ve čtvrtek 25. 4. Na tento den je připraveno mnoho aktivit pro studenty, zaměstnance, absolventy, ale i veřejnost – zejména sportovní den pořádaný CTVS, Všelympiáda, odborná konference nebo šachový turnaj. Sportovní program čítá tento rok 12 sportovních aktivit, kterých se můžou dobrovolně zúčastnit všichni studenti VŠE a jsou zdarma. iList vám přináší přehled aktivit, který vám pomůže usnadnit výběr.

Fitness

Hned ráno si můžete přijít zacvičit na hodinu Fitness, která se bude konat v tělocvičně žižkovského areálu IB307 od 9:30 do 11:00. Přihlásit se můžete na emailu gabriela.cermakova@vse.cz.

Tenis

Tenisové turnaje se budou hrát na tenisových kurtech VŠE na Třebešíně a proběhnou pouze při dobrém stavu hřišť. Zájemci se sejdou v 9:00 na recepci SH Třebešín vybaveni vlastními míči. Přijďte včas, jinak nebudete vylosováni do turnaje! Vyhlášení vítězů bude probíhat od 17:00 ve sportovním areálu Jarov.

Florbalový turnaj

Ve sportovní hale na Třebešíně  se bude odehrávat i florbalový turnaj pro hráče všech úrovní. Hra bude bez brankářů, na malém hřišti a tým musí být složen ze dvou mužů + jedné ženy. Každý tým musí zajistit jednoho rozhodčího, což může být jeden z hráčů. Sportovní vybavení lze zapůjčit na místě. Sraz všech účastníků je v 10:00. Přihlášení probíhá zasláním zprávy na email: pachl@vse.cz.

Beach volejbalový turnaj smíšených týmů

Turnaje se budou konat v Beachklubu Ládví. Na nižší úrovni budou hrát smíšené čtyřky (dvě ženy, dva muži), na vyšší úrovni pak mixy (jeden muž, jedna žena). Informace a propozice turnaje naleznete na tomto odkazu nebo na Facebooku Volejbal na VŠE.

Voda Sázava

Sázava se bude sjíždět na kánoích v úseku Týnec nad Sázavou – Píkovice. Všichni účastníci se sejdou v 10:30 v Týnci nad Sázavou u Bisportu. Každý musí mít vlastní obuv s pevnou patou do vody a dle předpovědi je doporučeno si zajistit z půjčoven v Praze neoprén. Ostatní vybavení zajistí CTVS.

Volejbalový turnaj smíšených družstev

Volejbal se bude hrát na kolejích Jarov a v případě deště se přesune do haly na Třebešíně. Prezentace družstev je naplánovaná na 11:30 a zahájení turnaje na 12:00. Složení týmu je 4+2 (čtyři muži a dvě ženy), přičemž žen může být i více.  Systém turnaje bude upřesněn podle přihlášek, které můžete zasílat na email jinmus@seznam.cz. Turnaj vyžaduje vyšší úroveň.

Turistická vycházka

Tradičně nebude chybět ani turistika. Sraz je v 9:00 na konečné stanici metra „C“ Letňany na stanovišti autobusu MHD č. 377. Odjezd autobusu je 9:05 a příjezd do výchozí stanice Brázdim je 9:28. Trasa je v oblasti severního okraje Prahy: Brázdim – Cvrčovice – Jenštejn – okolo Vinoře – Satalická bažantice – Satalice – okolo letiště Kbely – dolů do Hloubětína (metro) – MHD Jarov. Délka trasy je 15,5 km a po túře je možné se dále účastnit sportovních nebo společenských aktivit na Jarově. Přihlášky nejsou třeba.

Funkční kruhový trénink

Vyučující Fabián a Čermáková povedou dva tréninky na workoutovém hřišti na Jarově. První trénink bude od 12:30 do 13:30, druhý pak od 14:00 do 15:00. Přihlášky je možné zasílat na email gabriela.cermakova@vse.cz.

Fotbal

V rámci sportovního dne je organizovaný turnaj Pohár Rektorky VŠE ve fotbale 2019. Základní skupiny hrají od 9:00 do 13:30. Finálové týmy se utkají od 14:00 do 17:00. Vítězové budou slavnostně vyhlášeni kolem 17:00. Turnaje se konají na umělé trávě třetí generace v areálu kolejí Jarov. Přihlášky lze zasílat na adresu sport.vse@seznam.cz a musí vždy obsahovat jméno kapitána, kontakt na něj a seznam minimálně pěti hráčů. Turnaj je určen především pro studenty VŠE, v případě menšího zájmu bude otevřen ostatním zájemcům. Pro informace o systému hry, startovném a odměnách můžete navštívit nebo stránky Rektorského dne.

Basketbal

Basket se bude hrát ve smíšených družstvech čtyři muži a jedna žena od 10:00 v areálu kolejí Jarov. Kapacita jsou čtyři týmy. Streetball se bude hrát ve smíšených týmech dvou mužů a jedné ženy od 14:00 také v areálu kolejí Jarov s kapacitou šesti týmů.

Jóga

Ani letos nebude chybět jóga. Lekci jógy vede lektorka Vukica Jankovic v tělocvičně IB307 na Žižkově od 19:45. Je nutné mít s sebou sportovní oblečení a ručník.

Všelympiáda

V areálu Jarov se bude kromě sportovních aktivit konat i Všelympiáda, na které zahraje skupina Osm setin bez jídla nebo finalista soutěže Talent VŠE Saxo Francis. Program bude bohatý a můžete se těšit na rocknroll show, souboj siláků z každé fakulty, slaňování z koleje nebo ochutnávku originálního Nealko VŠE drinku. Celým odpolednem vás provede rezidentní DJ z VŠE El Fili.

Nesportovní akce

Na své si přijdou i nesportovci. Na odborné konferenci mohou získat nové vědomosti nebo si zasoutěžit na šachovém turnaji. Konference ROBOTIZACE: Finanční profese jako ohrožený druh vám umožní nahlédnout do budoucnosti finančních profesí v době rychlého technologického pokroku. Akce se koná v průběhu celého dne v Rajské budově.

Šachový turnaj FFÚ se už tradičně koná v den rektorského sportovního dne v Akademickém klubu (IB301b). Zúčastnit se mohou studenti i zaměstnanci VŠE. Akce začíná v 8:45.

 

 

 

Mohlo by tě zajímat: