Procter&Gamble IT Management Seminar Budapest

26. 4. 2003 | | Kariéra

Minulý rok jsem byl vybrán společností Procter&Gamble a mohl se tak zúčastnit semináře, který se minulý rok uskutečnil v Budapešti. Chtěl bych se s vámi podělit o své zkušenosti a zážitky. O vše je od začátku dokonale postaráno. Od letenky, přes transport z letiště, ubytování a stravu až po večerní zábavu. No, kdy jste naposledy přespávali v hotelu Marriott, v pokoji s výhledem na budapešťský hrad a užívali si maďarské hody s břišní tanečnicí tancující na vašem stole?

Minulý rok jsem byl vybrán společností Procter&Gamble a mohl se tak zúčastnit semináře, který se minulý rok uskutečnil v Budapešti. Chtěl bych se s vámi podělit o své zkušenosti a zážitky.

O vše je od začátku dokonale postaráno. Od letenky, přes transport z letiště, ubytování a stravu až po večerní zábavu. No, kdy jste naposledy přespávali v hotelu Marriott, v pokoji s výhledem na budapešťský hrad a užívali si maďarské hody s břišní tanečnicí tancující na vašem stole?

Hned první den jsem se seznámil s ostatními účastníky. A tak jsem poznal během několika hodin s Chorvatkou, Italem, Norem, Francouzem, ale také s Egypťankou a Alžířanem. Prostě s dalšími 25 studenty z 20 zemí, s kterými jsem poté strávil celý týden v diskusích.

Byli jsme rozděleni do skupin po pěti, já do skupiny s Francouzem, Maďarem, Belgičankou a Litevcem. A pak začal seminář. Dopoledne prezentace, odpoledne řešení případových studií, které odpovídají tomu, co řeší P&G v oblasti IT v reálu. Začali jsme u pravidel týmové práce a prezentačních schopností a dovedností (každé řešení se prezentovalo před virtuálním managementem společnosti, který potom řešení hodnotil a v průběhu prezentací přerušoval naši řeč dosti nepříjemnými otázkami). Pokračovali project managementem, zaváděním IS, řešením nenadálých IT problémů a vyhledáváním jejích příčin. Končili u možností, které nabízejí nové technologie a zavádění Service Level Agreement (SLA).

A nezůstalo jen u přednášek a řešení případových studií. Stihli jsme se potkat ještě s Vice-Presidentem pro IT a povečeřeli s evropským IT managementem. V průběhu týdne jsme ještě navštívili továrnu P&G kousek od Budapešti a byli seznámeni se způsoby jakými IT usnadňuje řízení výroby, kontrolu kvality a možnostmi jaké skýtá oprava na dálku prováděná pomocí videokonference. Společně s organizátory akce (IT manažery z celé Evropy) jsme si zatančili v klubu, takže o neformální diskuse nebyla nouze.

Týden uběhla jako voda a já jsem opouštěl Budapešť se spoustou zážitků, kontakty na kamarády z celé Evropy, zkušenostmi z práce v mezinárodním týmu, poznatky z případových studií a prezentací a představou o tom, jak vypadá práce a kariéra v IT u Procter&Gamble a její zaměstnanci.

Karel Rozkošný

Student VŠE, hlavní specializace IT

Jestli byste se chtěli poptat něco víc, kontaktujte mě na karel@rozkosny.com.

Mohlo by tě zajímat: