Rádio Jarov 189 FM

24. 5. 2000 | | Nezařazené

Od poloviny března mají obyvatelé bloku F na Jarovských kolejích VŠE možnost zaposlouchat se do vysílání Rádia Jarov. O jeho zamýšleném obnovení se ve Studentském listu už několikrát psalo, vždy však lehce nejistým tónem. Dnes tedy poprvé naprosto suverénně, neb Rádio Jarov už není jen snem, nýbrž mnohdy velice tvrdou realitou.

Od poloviny března mají obyvatelé bloku F na Jarovských kolejích VŠE možnost zaposlouchat se do vysílání Rádia Jarov. O jeho zamýšleném obnovení se na stránkách Studentského listu už několikrát psalo, vždy však lehce nejistým tónem. Dnes tedy poprvé naprosto suverénně, neb Rádio Jarov už není jen příjemným snem, nýbrž mnohdy velice tvrdou realitou.

Své vysílání obnovilo po několika letech a navázalo tak na tradici kolejního rádia, které už kdysi na Jarově vysílalo. Každý týden se tak od pondělí do čtvrtka line z reproduktorů na pokojích někdy více, jindy méně sourodá směs hudby a mluveného slova. Večer od sedmi do jedenácti se během celého týdne za mikrofonem vystřídá zhruba dvacítka “moderátorů” či DJ´s či jak si to sakra říkají, těžko pro ty blázny hledat nějaké příhodné pojmenování. Téměř nikdo z nich nikdy nic podobného nedělal, nepočítáme-li Járu, který podle svých vlastních slov hrál jako čtyřletý v pohádce o dvanácti měsíčcích Únor. Na Rádiu Jarov má dnes vlastní hodinový pořad, ve kterém i nadále šíří jahody a pohodu, dnes však už na mnohem vyšší technologické bázi.

Rádio Jarov však svým posluchačům nabízí více. Kromě výborné muziky, kterou si do svých pořadů vybírají moderátoři sami, taky informace o tom, co nového ve škole a občas i nějaké to upozornění na rychle se blížící poslední termín pro odevzdání či naopak vyzvednutí toho či onoho. Pozornosti kulturně založeného posluchače jistě neujdou tematicky vyhraněné pořady o filmových novinkách a knížkách, profily kapel či čtvrteční koutek poezie. Ti s hlavou věčně v oblacích jistě ocení astrologickou hodinku a ty, které trápí existenční problémy, zase určitě osloví třeba výborné středeční recepty na levná kolejní jídla. Rozeným obchodníkům by neměla ujít burza skript a přednášek a čehokoliv ve středu v osm a maniakálním anglofilům nelze než doporučit čtvrteční hodinku v podání zahraničních studentů VŠE. Vše to samozřejmě není, ale nechci se tady podrobně rozepisovat o každém z pořadů, který na Rádiu Jarov běží, nechám tak s dovolením mapování programu RJ na laskavém čtenáři a potenciálním posluchači. Jen bych rád zdůraznil, že na vlnách RJ se lze setkat s tím, po čem mnozí na této škole tak zoufale volají – totiž s ryze INDIVIDUÁLNÍM přístupem.

Veškeré pořady jsou čistě autorské, moderátoři se při jejich vytváření řídí jen morálními zákony v sobě a hvězdným nebem nad sebou. Vysílání Rádia Jarov tento semestr nelze zatím brát jinak než jako zkušební, všichni si prostě osaháváme pro nás nové věci a postupně se snad zlepšujeme. S regulérním vysíláním se vším, co k němu patří, se dá počítat od příštího semestru, kdy se dosah Rádia Jarov zvětší o blok G, výhledově bychom rádi vysílali i po internetu. Zatím tedy stále jen na F-ku, leč i tak: Rádio Jarov existuje, funguje a vysílá hlavně pro vás.

p.s. A proč ten titulek? 189 je totiž přímá linka do studia…

Mohlo by tě zajímat: