Rektorka VŠE se stala členkou předsednictva Evropské univerzitní asociace

7. 4. 2017 | | Zprávy ze školy Nepojmenovánonn

Do předsednictva Evropské asociace univerzit (EUA) byla zvolena s druhým největším počtem hlasů rektorka Vysoké školy ekonomické (VŠE) Hana Machková. Stala se tak členkou devítičlenného předsednictva. Machková bude působit v instituci čtyři roky – do roku 2021.

Volby proběhly v norském Bergenu, kde na zasedání asociace rektorka zastupovala Českou konferenci rektorů (ČKR). „ČKR nominovala profesorku Machkovou proto, že je mezinárodně uznávanou osobností a jsem rád, že v tajné volbě výrazně uspěla,“ konstatoval volbu předseda ČKR a rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima. „Je to dobrá zpráva nejen pro paní rektorku, ale i pro české vysoké školství, které má v Evropě velmi dobré jméno,“ dodává. V předsednictvu EAU zasedne Machková spolu s rektorem britské University of Leicester a emeritním rektorem irské University College Cork.

EUA slouží ke spolupráci a výměně zkušeností v oblasti vysokoškolského vzdělání a výzkumu. Asociaci tvoří osm set evropských univerzit, které působí v  evropském vzdělávacím prostoru. Celkově na nich studuje kolem 17 milionů studentů. Dále je součástí EAU i 33 národních konferencí rektorů a 25 přidružených neevropských zemí. Ti se mohou prostřednictvím EAU podílet na všech významných aktivitách jako je podpora nejnovějších trendů ve výuce a výzkumu nebo v národní asociaci rektorů.

Foto: Vysoká škola ekonomická

Mohlo by tě zajímat: