SKOK se již podruhé podílel na organizaci mezinárodní soutěže High School Business Challenge

6. 8. 2022 | | PR články HSBC SKOK

Studentský klub obchodu a konkurenceschopnosti (SKOK) se i letos společně se spolky z ostatních zemí Visegrádské čtyřky podílel na organizaci soutěže pro středoškoláky High School Business Challenge (HSBC).  Jedná se o největší business soutěž ve střední a východní Evropě, která pro mladé a nadané žáky představuje vynikající příležitost otestovat své znalosti ze světa businessu a získat cenné zkušenosti a kontakty, které jistě využijí ve svém budoucím kariérním životě.

Soutěž High School Business Challenge získala letos záštitu Velvyslanectví České republiky ve Varšavě a zapojilo se do ní celkem 1750 žáků středních škol a gymnázií. Na národní úrovni soutěž proběhla ve 3 kolech, během nichž výkony soutěžících hodnotili odborníci z Fakulty mezinárodních vztahů (FMV), kapacity z oblasti businessu a jednotlivci ze SKOKu. Druhý mezinárodní ročník skončil ve dnech 6. až 8. července finálovým kolem ve Varšavě, v rámci něhož se proti sobě utkaly čtyři nejúspěšnější týmy, z každé spoluorganizátorské země vítěz na národní úrovni.

Soutěžící řesili případové studie zaměřené na oblast podnikání v mezinárodním prostředí. Své výstupy prezentovali před porotou složenou z odborníků ze všech zastoupených států. Za Českou republiku v porotě zasedl proděkan FMV pro pedagogickou činnost Daniel Houska. Předmětem hodnocení bylo kromě schopností aplikovat teoretické znalosti do praxe a věcně argumentovat také originální přístup k řešení a prezentační dovednosti. Mezinárodního finále se zúčastnili i spoluorganizátoři ze SKOKu. Organizace soutěže, stejně jako komunikace s týmy z ostatních zemí pro ně byly velkým přínosem.

Vítězem letošního ročníku soutěže se stal český tým ve složení Kristýna Villa Pokorná, Hoai Nhu Le a Maximilian Schmitt. „HSBC je výborná šance si ověřit své business dovednosti v praxi. Člověk se přitom naučí podpoře v týmu a hledání nové perspektivy na různé problémy,“  zhodnotila soutěž Kristýna. „Díky HSBC jsme měli možnost nahlédnout do světa podnikání. Byli jsme vystaveni výzvám, které nás posunuli nejen ve vědomostech, ale i v praktických dovednostech,“ okomentovala průběh soutěže Hoai Nhu Le. „Naučili jsme se, jak bezproblémově reagovat na měnící se podmínky, a jak efektivně hospodařit s časem v týmu,“ zakončila Hoai Nhu Le.

Foto: Archiv SKOKu

Mohlo by tě zajímat: