Stará budova se proměňuje. Navštivte nové coworkingové centrum Idea Fair

8. 3. 2024 | | Zprávy ze školy IMG_8777

Dlouho očekávaný nový coworkingový prostor Idea Fair byl 13. února 2024 slavnostně otevřen. Tento prostor, umístěný v prvním patře Staré budovy, slibuje být epicentrem inovace a interakce pro studenty i zaměstnance Vysoké školy ekonomické (VŠE).

Slavnostní otevření zahájil rektor Petr Dvořák, který ve svém proslovu zdůraznil význam tohoto nového prostoru pro celou univerzitu a podtrhl inovativní přístup VŠE ke vzdělávání a spolupráci. Architekt Jakub Heidler ze Studia Reaktor, který stojí za designem coworkingového prostoru, sdílel svou inspiraci ze starých tržišť a důležitost svobodné výměny názorů v takovém prostředí.

Idea Fair se nachází u přechodu do Nové budovy a je tvořen hlavním prostorem, třemi jednacími místnostmi s kapacitou od čtyř do osmi osob a malou studovnou. Hlavní prostor se skládá ze tří částí, dvou krajních s kobercem a jedné variabilní uprostřed, která nabízí i pódium a schody na sezení. Pódium je možné využívat pro akce studentských spolků ve večerních hodinách od 18:00 do 21:30 od pondělí do pátku. Součástí je také PhD Corner, a jak již název napovídá, je primárně určen pro setkávání doktorandů. Dalším místem je malá studovna, která je vhodná třeba k práci na skupinových projektech. Tuto „kavárnu“ můžete využít i na posezení u kávy či občerstvení z lednice Freshpoint. Nechybí ani automat na filtrovanou vodu Lokni. Každý si tak může přijít na své.

Jelikož má jít o příjemné místo plné nápadů, které je studentům vždy otevřené, není zde striktní režim rezervací. Výjimku tvoří jednací místnosti, které jsou dostupné pouze po předchozí rezervaci. Rezervovat si však můžete i stoly v hlavním prostoru nebo v malé studovně. Proces rezervace je jednoduchý, vybrat si místnost a čas můžete na webu coworkingového centra. Veškeré prostory jsou otevřené od 8:00 do 21:30 od pondělí do pátku.

Financován v rámci Národního plánu obnovy, coworkingový prostor se zrodil s vizí poskytnout studentům a zaměstnancům vhodné prostředí pro rozvoj jejich kreativity, spolupráce a výměny nápadů. Moderně vybavený a flexibilně uspořádaný, Idea Fair představuje skvělé místo pro každého, kdo hledá inspiraci a efektivní pracovní prostředí.

Momentálně je v coworkingovém centru již živo a studenti jej každodenně využívají. Zdá se tedy, že se vedení VŠE trefilo do potřeb studentů a přišlo s prostorem, který bude místem pro setkávání studentů napříč celou univerzitou. Pokud jste Idea Fair ještě nenavštívili, dveře coworkingu jsou vám otevřeny.

Hlavní prostor

Hlavní prostor z druhé strany

Malá studovna

Jednací místnost

Phd Corner

Studenti zde spokojeně studují i ve večerních hodinách

Foto: iList

Mohlo by tě zajímat: