Stravovací body ještě neumřely

4. 1. 2006 | | Nezařazené

Vysokoškolské body na jídlo jsou stále užitečné. Na Jižním Městě i poblíž Žižkova se za ně dají pořídit zlevněné bagety, v některých menzách v Praze se bez nich nenajíte. V menzách na Žižkově a Jižním Městě studenti stravovací body používat nemusí.

Vysokoškolské body na jídlo jsou stále užitečné. Na Jižním Městě i poblíž Žižkova se za ně dají pořídit zlevněné bagety, v některých menzách v Praze se bez nich nenajíte.

V menzách na Žižkově a Jižním Městě studenti stravovací body používat nemusí. Přesto by s jich zbavovat neměli, protože i tak tu jsou místa, kde je uplatní – nejbližším příkladem jsou vrátnice kolejí Vltava a Otava. Po odevzdání jednoho bodu a šestnácti korun je možné vybírat z baget společnosti Crocodile.

V některých menzách jsou však body stále potřeba: Menza Jednota v Opletalově ulici nabízí obědy a večeře za třicet korun a jeden bod nebo snídaně za jeden bod a patnáct korun. Bagety, taktéž za bod a šestnáct korun, jsou k dostání v menze i ve vrátnici koleje.

Dalšími menzami, kam se nemá cenu vypravovat bez „magického lístečku“ jsou menzy Albertov a Budeč (Wenzigova 20). Za třicet korun a stravovací bod koupíte také oběd v menze menza Arnošta z Pardubic ve Voršilské ulici (blízko Národní třídy), kterou navštěvují hlavně studenti Univerzity Karlovy a Českého vysokého učení technického. Stejně jako v Jednotě tam lze koupit zlevněnou bagetu.

Naopak, se stravovacími body neuspějete v jídelnách, které spravuje Eurest – v  Italské na Žižkově, při České zemědělské univerzitě nebo při Hudební akademii múzických umění. Body neberou ani v menze v přízemí koleje Volha. Tyto menzy totiž využívají elektronický systém placení, který se nijak nepromítá do ceny jídla. Bezbodový elektronický systém také používají v menzách ČVUT v Dejvicích a na Strahově.

Mohlo by tě zajímat: