Studenti vedlejšky Peněžní ekonomie a bankovnictví získají větší svobodu

20. 8. 2015 | | Vedlejšky, Zprávy ze školy 7008-857

Fakulta financí a účetnictví připravila od zimního semestru 2015/16 změny ve studijním plánu vedlejší specializace Peněžní ekonomie a bankovnictví. Rozhodla se dát studentům větší svobodu při výběru některých předmětů a specializaci více „specializovat“.

„Cílem těchto změn je zaměřit vedlejší specializaci úžeji na aktuální problémy finančních trhů. Studenti si budou moci vybrat v rámci některých povinných předmětů a rozšířili jsme také paletu volitelných kurzů z oblasti peněžní ekonomie,“ uvádí garanti specializace profesor Petr Musílek a profesor Zbyněk Revenda.

Nově si tak studenti mohou vybrat mezi povinnými předměty Mezinárodní monetární ekonomie a Mezinárodní finanční management. Vyřazeny byly volitelné kurzy, o které studenti neměli zájem a které nemají přímou souvislost s novým zaměřením vedlejší specializace. V rámci volitelných předmětů se nově objevuje Financování mezinárodních projektů, na němž se budou podílet kromě akademických pracovníků VŠE také odborníci z bankovní praxe.

„Studenti této specializace mají příležitost získat ucelené vzdělání v oblasti peněžní ekonomie a sami si rozhodnout, zda se chtějí orientovat více na oblast finančních trhů, nebo rozšířit toto zaměření o oblast monetární ekonomie,“ shrnují garanti záměr změn.

ČTĚTE TAKÉ:

Mohlo by tě zajímat: