Týdenní přehled akcí: Konec přihlašování na bakalářské a magisterské programy

29. 4. 2019 | | Studentský život, Zprávy ze školy Startup Festival xPORT

Nový týden je nabitý akcemi všeho druhu a všechny jsou navíc zdarma. Nejen na Vysoké škole ekonomické (VŠE) budete mít možnost navštívit přednášky se známými odborníky, zúčasnit se workshopů například o fotografování či veřejném mluvení, zaběhat si s děkanem či po studentsku oslavit máj. Nezapomeňte také, že tento týden se uzavírají přihlášky na bakalářské a navazující magisterské programy!

Pondělí 29. dubna

Chcete se něco dozvědět o investování v Singapuru či o zemi jako takové? Pak je přednáška Douglase Abramse, ředitele společnosti Expara, určená přímo pro vás. Akce se koná pod záštitou Centra asijských studií v SB 305 a začíná v 11 hodin v rámci přednášky předmětu 2SE440: Regionální trhy v globální perspektivě.

V rámci předmětu 3PO544: Řízení růstu nového podnikání proběhne přednáška o Vzniku a růstu firmy Adler, faktorech úspěšného podnikání, krizovém řízení a projektu Liftago, kterou vás provede Martin Hausenblase. Katedra podnikání vás zve k účasti na této přednášce, která se koná od 18 hodin v RB 210.

All Arts Club pořádá od 15 hodin workshop Co umí tvůj foťák? vedený profesionálem Alešem Ostrýtem. Chcete-li se zdokonalit ve fotografování, přijďte v uvedený čas před SB 225.

Od 19:30 pořádá Cesta Úspěšných ve spolupráci s Alešem Stuchlíkem přednášku na téma Koučování a neurověda. Událost se koná v NB C a je potřeba se na ni registrovat přes tento odkaz.

Úterý 30. dubna

Poslední den, kdy je možné podávat přihlášky k bakalářskému a navazujícímu magisterskému studiu na VŠE. Informace o přijímacím řízení na bakalářské studijní obory najdete zde a na magisterské zde.

Studenti Kampusu Dejvice pořádají letos již druhý ročník Lesamáje, tradičních studentských májových oslav. Můžete se těšit na hudební doprovod, volbu jejího/jeho májového Veličenstva či divadelní a improvizační představení, workshopy a další aktivity. Lesamáj začíná už v 11 hodin v dejvickém kampusu.

Stejně jako každé úterý máte i tento týden možnost procvičit si svou kondičku díky Běhu s FMV. Startuje se v parku na vrchu Vítkov pod sochou Jana Žižky v 16:45.

Katedra světové ekonomiky, Centrum asijských studií a Centrum evropských studií vás zvou na Exportní večer, který se tentokrát bude věnovat tématu USA jako významný mimoevropský trh pro český export. Hostem večera bude Eva Bartoňová z Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Akce začíná v 18 hodin v RB 211.

Chcete si procvičit vaši schopnost mluvit na veřejnosti? Přijďte se setkání VŠE Toastmasters, které nese název Interconnected world, can it work? Událost se koná od 19:30 v RB 212.

Středa 1. května

Studentský spolek 4FIS vás zve na turnajovou LAN party SGL Summer 2019, která se bude konat pod holým nebem na kolejích Strahov. Akce začne o 13:00 mezi bloky 6 a 7. Po akci bude následovat afterparty.

Čtvrtek 2. května

Možnost navazovat nové vztahy dostanete na osmém ročníku networkingové akce Businnes Cocktail. Událost pořádá Studentský klub obchodu a konkurenceschopnosti od 18 hodin v Akademickém klubu VŠE. Na akci je nutné se registrovat prostřednictvím odkazu uvedeném na události na Facebooku.

V 19:45 začíná přednáška pořádaná Klubem cestovatelů VŠE s názvem DobroVOLNĚ Indií. Přijďte si poslechnout zážitky Ilony Medové z jejího šesti měsíčního dobrovolnického programu v Indii. Přednáška se koná v místnosti NB A.

Pátek 3. května

Znáte čínského spisovatele Ning Kchena či jeho román Nebe nad Lhasou? Pak vás jistě potěší, že od 11:00 s ním v SB 112 proběhne diskuze na téma moderní čínské literatury. Diskuze je pořádaná pod záštitou Centra asijských studií a Čínských studií Fakulty mezinárodních vztahů. Registrujte se prostřednictvím facebookové události.

V rámci předmětu 3PO291: Základy podnikání se zaměřením na kulturu můžete navštívit přednášku s Hanou Fořtovou, spolumajitelkou Frusacku. Na přednášce, na kterou Katedra podnikání zve všechny zájemce, se dozvíte Proč a jak vznikl Frusack a její zkušenosti s crowdfundingem. Přijďte v 11 hodin do NB A.

 

Mohlo by tě zajímat: