Týdenní přehled akcí: Královská debata nebo VŠELYMPIÁDA

16. 4. 2018 | | Cestování, Studentský život, Zprávy ze školy Sport4Students

S desátým týdnem školy se počet akcí pořádaný na ekonomce nesnižuje. Všichni jistě uvítají středeční sportovní den, který mohou strávit třeba na kolejích Jarov, kde je čeká VŠELYMPIÁDA. Na všechny milovníky poznávání Prahy a luštění rébusy čeká čtvrtý ročník Prahatonu. Na seznamu nejsou ale jen sportovní akce, ale také řada odborných přednášek.

Pondělí 16.4.

Chcete se dozvědět o komunikačních nástrojích a o jejich efektivním využití v práci i v týmu? Přijďte na přednášku Projektové řízení Studentského spolku 4FIS, která proběhne v NB 468 od 18:00¨.

Je větrná a solární energie řešením budoucnosti? Pomůže v budoucích letech rozvoj elektromobility? Nejen na tyto otázky najdou návštěvníci odpověď v 18:00 ve Vencovského aule na přednášce Outlook for Energy: A View to 2040. Přednášet bude Todd Onderdonken. Akci organizuje Rozvojové poradenské centrum VŠE ve spolupráci s ExxonMobil BSC Prague.

Úterý 17.4.

Čtvrtý ročník Euroasijského dne zájemcům přinese ochutnávku tradičních pokrmů zemí nejen evropských zemí. Akce začne v 9:00 ve Škole mezinárodních a veřejných vztahů v Praze. Spolupořadatelem je Diplomatické forum.

Jak vnímají české firmy podnikatelskou situaci na zahraničních trzích? O jednom z nich bude přednáška Latinská Amerika a zkušenosti českých firem. Akce proběhne v 18:00 v RB 211. Pořadateli jsou Centrum asijských studií a Centrum evropských studií.

Středa 18.4.

V rámci rektorského sportového dne proběhne akce VŠELYMPIÁDA, která se uskuteční na kolejích Jarov. Uvidíte souboj siláků z každé fakulty, můžete si vyzkoušet slaňování koleje, zábavné sportovní disciplíny ochutnáte originální Nealko VŠE drink.

Kandidáti na Krále a Královnu Majálesu porovnají své rétorické dovednosti. Zástupci ze tří vysokých škol budou odpovídat na otázky široké veřejnosti. Královská debata se uskuteční v Národní technické knihovně ve 19:00.

Máte titul a nevíte co dál? Tak přijďte na konferenci Klubu přátel účetnictví, na které se mladí a úspěšní lidé podělí o své zkušenosti z profesního života. Akce se bude konat od 10:00.

Pro milovníky informačních technologií je zorganizována studentská konference Night of Chances, která se bude konat od 17:30 na Fakultě informačních technologií Českého vysokého učení technického. Účastníky čekají přednášky a workshopy, na kterých vystoupí odborníci z praxe.

Čtvrtek 19.4.

Chcete vycestovat do Afriky a nechcete zaplatit majlant? Klub cestovatelů připravil pro zájemce přednášku o Namibii.  Ta proběhne v 19:45NB A na Žižkově.

VŠE oslaví výročí 20 let jako člen mezinárodní aliance prestižních vysokých škol CEMS. V rámci výročí se lze potkat s absolventy zmíněného programu. Akce bude probíhat od 14:00 do 21:30 v areálu VŠE.

Datová analytika v dnešní době nabírá na popularitě. Pomocí nástroje Power BI na analýzu a prezentaci dat se lze dozvědět, jak vhodně demonstrovat výsledky projektu nebo businessu prostřednictvím správné vizualizace.  Akce se bude konat v SB 303 od 18:00. Pořadatelem je studentský spolek 4FIS.

Byl váš dětský sen hrát v divadle? Divadelní soubor VŠE Comica Oeconomica hledá nové tváře, přijděte v 9:00-10:30 do posluchárny SB 323.

Pátek 20.4.

Jak vypadá běžný život v Sýrii? Jaký je rozdíl mezi tradicemi, ideologií, fundamentalismem a právem? V Kavárně dobrodruha, která se nachází jen pár kroků od školy, se bude konat od 16:00 přednáška, kterou povede Mona Yassinová.

Sobota 21.4

Čtvrtý ročník Prahatonu startuje v sobotu v 9:30 na náměstí Míru. Akce je vhodná pro milovníky únikových her, šifer a sportu. Více informací se dočtete v našem článku z minulého týdne.

MINT Market bude mít premiéru prodeje mimo internet v Obchodním domě Kotva od 11:00. Představí se na něm i papírnický startup studentů Vysoké školy ekonomické Printintin.

Neděle 22.4.

Jedním ze způsobů, jak nejlépe poznat cizí kulturu, je zažít ji na vlastní koži. Tuhle možnost poskytuje cestovatelům, dobrodruhům a lidém dobré vůle například dobrovolnictví. Právě o dobrovolnictví v Africe a na Srí Lance bude další z přednášek v Kavárně dobrodruha. Začátek přednášky je v 16:00.

Foto: Sport4Students

 

Mohlo by tě zajímat: