Týdenní přehled akcí: Od voleb zamiřte na Velkou říjnovou degustaci nebo koncert Vojtaana

3. 10. 2021 | | Studentský život Vojtaano, koncert

Nový týden s sebou přináší nový týdenní přehled akcí. Kromě parlamentních voleb a rozhodnutí, které tak ovlivní naši budoucnost, můžete své studijní dny zaplnit nejrůznějšími přednáškami, eventy a festivaly. Zajděte například na dlouho očekávaný pocovidový koncert v režii spolku 4FIS nebo prohlubte své znalosti v oboru umělé inteligence a digitálních dat.

Pondělí 4. října

Po náročném víkendu vaše smysly jistě potěší trocha umění. Navštivte například vernisáž výstavy „Je mi 100 let“ v galerii TOYEN na Vinohradech od 18 hodin, která vznikla ku příležitosti 100. výročí pražské uměleckoprůmyslové školy – „Žižkárny“ a dává na odiv práce studentů i absolventů školy. Výstava potrvá až do 28.10. 2021 a vstup je zcela zdarma.

Pro ty, kteří by raději svůj týden zahájili přívalem nových zajímavých informací, tu máme přednášku pana Jana Loudy z IBM na téma „Využití a limity umělé inteligence v současné ekonomice“, která proběhne od 11:00, v Likešově aule  na Žižkově, v rámci předmětu Regionální trhy v globální perspektivě. Přednášky se samozřejmě mohou zúčastnit i studenti, kteří nejsou v předmětu zapsáni.

Úterý 5. října

V úterý se Fakultě mezinárodních vztahů VŠE pořádá výroční konference „Supply Chains and New Normal After Pandemic“. Připojte se k diskusím o pocovidových ekonomických změnách s významnými hosty, jakými jsou např. Martin Jahn, člen představenstva pro prodej a marketing ve společnosti ŠKODA AUTO, Vladimír Dlouhý, prezident České obchodní komory, nebo Beata Javorcik, hlavní ekonomka Evropské banky pro obnovu a rozvoj. Konference proběhne v anglickém jazyce a je nutné se pro účast předem registrovat.

Středa 6. října

Ve středu si můžete od ekonomických otázek odpočinout na koncertu kapely Čára a Vojtaana. Spolek studentů fakulty informatiky a statistiky (4FIS) slibuje večer plný zábavy a kvalitní hudby v klubu Vagon na národní od 19.30, který zakončí tradiční afterparty u piva. 4FIS, jak je dnes již běžné, žádá všechny zájemce o připravený platný certifikát o prodělaném očkování.

Pokud byste si ale raději lámali hlavu politologickými a legislativními otázkami , neváhejte se zúčastnit diskuse o vlivu nové novely volebního zákona na blížící se volby do Poslanecké sněmovny, kterou si pro Vás připravil spolek Common Law Society. Na nejrůznější otázky bude odpovídat prof. JUDr. PhDr. Jan Wintr, Ph. D. od 18 hodin v Božské lahvici.

Čtvrtek 7. října

K serióznějším tématům se vrátíme i ve čtvrtek, kdy neopomeňte skvělou příležitost networkingu v odvětví strategického consultingu. A to na neformální večeři s konzultanty v The Boston Consulting Group, nejrychleji rostoucí management consultant firmou na světě. Pokud se chcete seznámit s kariérou v BCG a potkat zajímavé studenty registrujte se zde do 5.10. 2021 a zašlete své CV. Pro více informací můžete navštívit facebookovou událost.

Skvělou alternativou večerního programu je ovšem promítání Páru pařmenů, již kultovní filmové parodie, v kině Kavalírka. Pokud si toužíte zavzpomínat na staré časy a libujete si v amatérském dabingu, pořiďte si vstupenku za příjemných 120 Kč v síti GoOut.

Pátek 8. října

Zájemci o problematiku dat a všeho, co s nimi souvisí určitě ocení náš pátečním program, kterým je KPMG Data Festival, který se bude konat od 9 do 17 hodin na VŠE. Celá akce je zcela zdarma. Na jednotlivé části programu je však potřeba se předem registrovat na webu.

Během zkoumání trendů v datové analytice, si prosím najděte čas na volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, které se konají ve dnech 8. a 9. října 2021. Pokud pro sás volby představují spíše únavný legislativní proces a jeho složitost vás odrazuje, projděte si Průvodce pro sněmovní volby, který připravil iRozhlas nebo volební kalkulačku, která vám pomůže s výběrem koalice či strany. Hlavně nezapomínejte, že každý hlas se počítá!

Sobota 9. října

Pokud máte již úspěšně odvoleno, neváhejte a od uren zamiřte na Střelecký ostrov, kde si Vínečko Fest a Festival, jak víno připravili od 11:00 již tradiční zakončení vinné sezonyVelkou říjnovou degustaci. Milovníci vína i živé hudby si bezpochyby přijdou na své.

Neděle 10. října

Akcí nabitý týden zakončíme na karlínském Food truck festivalu, který nabízí nezapomenutelné gastronomické zážitky, které k nedělnímu odpočinku rozhodně patří.  Akce proběhne od 11 do 19 hodin na Karlínském náměstí.

Foto: Vojtaano.cz

Mohlo by tě zajímat: