Týdenní přehled akcí: Praha poskytne zábavu cestovatelům, gurmánům i umělcům

26. 9. 2020 | | Studentský život Startup Festival prednáška

Podzim začíná a zimní semestr odstartuje nám už dobře známou, avšak stále netradiční, online formou. Přesto se velká část studentů nejen Vysoké školy ekonomické (VŠE) rozhodla toto období strávit v Praze. Nejen těmto studentům Praha nabízí mnoho příležitostí pro pobavení. S novým týdnem přicházejí akce jako Týden inovací, Smíchovský Oktoberfest nebo nevídaná módní přehlídka.

Pondělí 28. září

V pondělí od 10:00 otevře své dveře Muzeum českého granátu zdarma. Jedná se o perfektní příležitost pro milovníky šperkařského umění. Jelikož muzeum najdete jen pár kroků od Karlova mostu a dalších pro Prahu charakteristických památek, můžete třeba jeho prohlídku spojit s procházkou po Starém městě.

Úterý 29. září

V úterý od 8:00 do 18:00 proběhne program na zahájení pátého ročníku Týdne inovací ve Foru Karlín. Těšit se zde můžete na veletrh představující firmy, které znamenají špičku v inovacích nejen v České republice. Při této příležitosti proběhnou různé semináře na témata jako virtuální realita, roboti nebo například nanotechnologie. Druhým bodem programu bude mezinárodní konference k inovacím. V souvislosti s týdnem inovací proběhne během celého týdne více než sto doprovodných událostí po celé České republice, na které se musíte předem registrovat.

Máte-li raději akce kulturnějšího rázu, pak se určitě běžte podívat na divadelní vystoupení Titanic od 19:00 v divadle Kalich. Jedná se o vtipnou rekonstrukci potopení nejslavnější lodi světa. Zábavu vám zajistí dva herci, kteří budou kapitánem, cestujícími, ale i lodí a ledovcem.

Středa 30. září

Mnichovský Oktoberfest letos neproběhne, ale nesmutněte. Pro milovníky piva Praha připravila Smíchovský Oktoberfest, který se uskuteční ve středu a ve čtvrtek na pěší zóně Anděl. Typické bavorské pivo, preclíky, klobásky a další dobroty můžete degustovat oba dny od 10:00 až do večerních hodin.

Čtvrtek 1. října

Pokud vás baví spontánní cestování, rozhodně si nenechte ujít cestopisnou přednášku Rozkvetlé Japonsko, která začne ve čtvrtek v 19:45 a bude probíhat online na Zoomu. Připravili ji pro vás členové Klubu cestovatelů VŠE, kteří se jednoho dne rozhodli nasednout do letadla a bez většího plánu a programu odletět do Japonska.

Pátek 2. října

V pátek nám progresivní česká módní návrhářka Monika Vaverová zcela netradičně představí svoji zbrusu novou pánskou kolekci. New Men’s Fashion Show je virtuální módní přehlídka, která se bude konat ve večerních hodinách od 19:00 a k níž se připojíte zcela zdarma.

Sobota 3. října

V sobotu mohou milovníci hudby navštívit neobyčejné hudební vystoupení v podání skupiny Futur Swing. Tato skupina pracuje s pěti různými akustickými nástroji a originálním způsobem přistupuje k téměř sto let starým skladbám. Prostřednictvím aranží, instrumentace a improvizace vám tato hudební skupina zvedne náladu v 19:00 v klubu Jazz Dock. Vstupenka na sezení stojí 280 korun a zakoupíte ji v předprodeji online.

Mohlo by tě zajímat: