Týdenní přehled akcí: Užijte si inovační týden naplno!

8. 4. 2024 | | Studentský život, Zprávy ze školy FAA2008C-CE5A-42FF-B7F5-DE5F3C70DD40

Dnešním dnem začíná již čtvrtý inovační týden na Vysoké škole ekonomické (VŠE). Ať už se chystáte volné dny využít jakýmkoliv způsobem, v našem týdenním přehledu najdete tipy redakce na vybrané přednášky a workshopy, které se uskuteční nejen v rámci innoweaku. Program týdne je opravdu nabitý, v článku jsme tedy nedokázali obsáhnout všechny školou chystané akce, proto v případě zájmu doporučujeme nahlédnout do školního kalendáře.

Pondělí 8. dubna

Věděli jste, že se Praha pyšní největší soukromou galerií ve střední Evropě? Řeč je o galerii Kunsthalle, která je nově vzniklou nestátní a neziskovou platformou pro českou i mezinárodní kulturní scénu a v loňském roce byla nominována na evropskou cenu za architekturu. Zajímá vás, jak vybudovat a úspěšně vést takovou kulturní instituci? Pak dorazte na diskusi s její šefkurátorkou, která proběhne v pondělí od 13:00 právě v galerii Kunsthalle. Na akci se registrujte na odkazu zde.

Začátek týdne nabídne také přednášku a diskusi s novináři v prostorách Rádia Svobodná Evropa. Pokud je vám žurnalistika blízká, zajímáte se o dění na Blízkém východě, či jen chcete nahlédnout prostor rádia, pak neváhejte a využijte této jedinečné příležitosti. Exkurze začíná v 10:00, na akci není nutné se registrovat předem.

Úterý 9. dubna

Milovníci zvířat, zpozorněte! V úterý od 10:30 pořádá spolek 4FIS ve spolupráci s Fakultou informatiky a statistiky (FIS) VŠE skupinové venčení pejsků z útulku. Můžete si tak procházkou nejen zpříjemnit den, uděláte ale i dobrý skutek. Na akci je opět nutná registrace na odkazu zde.

O tom, že ženy mají své místo v diplomacii a politické sféře není pochyb. V rámci debaty s názvem Ženy v diplomatickém světě pořádané spolkem Junior Diplomat Initiative si můžete například vyslechnout, jakým výzvám a překážkám dnes tyto ženy čelí nebo jaké je v současnosti jejich skutečné zastoupení v diplomatických funkcích ve světě i v České republice. Začátek diskuse je naplánován na 15:45, uskuteční se v prostorách Černínského paláce. Zde je odkaz pro registraci.

Středa 10. dubna

Pokud si stále lámete hlavu s tím, kterým směrem se po dokončení studií vydat, přijďte ve středu na konferenci s názvem „Mám titul a co dál?“, kterou pořádá Klub přátel účetnictví. Během diskuse s absolventy VŠE i mnohými odborníky z praxe se dozvíte o vašem možném kariérním uplatnění již během studia i po jeho ukončení. Akce bude probíhat od 10:00 v místností RB 209.

Kniha českého spisovatele Filipa Dřímalky, Budoucnost NEpráce, která se zabývá problematikou umělé inteligence a ve které autor vybízí své čtenáře k jejímu aktivnímu využívání, se v posledním roce vyšplhala v žebříčcích čtenosti až na samotný vrchol. V rámci innoweaku budete mít možnost setkat se a pohovořit na téma umělé inteligence s autorem knihy, a to ve středu od 10:00 ve Vencovského aule. Na akci je nutná registrace na tomto odkazu.

Čtvrtek 11. dubna

Jak pomoci přátelům, kteří se jsou očividně v nesnázích, trpí úzkostmi či depresemi? Odpověď sice není jednoznačná, existuje ale několik tipů, jak v takovém případě postupovat. Interaktivní přednášku s názvem Maybeline Brave Talks s Linkou Bezpečí – Čelíme úzkostem a depresím si pro vás připravila Akademická psychologická poradna VŠE. Uskuteční se ve čtvrtek od 11:00 v přednáškovně NB A.

O neobvyklou formu zachycení klimatické krize i jejích východisek se snaží vědecko-umělecký projekt Future Landscapes. Čtvrteční akce s názvem Neviditelné krajiny, fyield, SHLUK představí zkoumání objektů prostřednictvím zvuku. V rámci večera proběhne promítání filmu, koncert a zvukové performance. Akce se odehraje v pražské ARCHA+ od 19:30, prodej vstupenek probíhá zde.

Sportovní nadšenci mohou v závěru týdne vyrazit do Plzně, kde od 11:00 proběhne fotbalový zápas mezi týmy VŠE a Západočeské univerzity v Plzni.

Pátek 12. dubna

Poslední den inovačního týdne se můžete vydat na belgickou ambasádu spolu se spolkem Junior Diplomat Initiative. Kromě prohlídky prostor je v plánu také diskuse s velvyslancem na téma belgicko-českých diplomatických vztahů. Je potřeba se registrovat zde, prohlídka začne v 10:00.

Mohlo by tě zajímat: