Týdenní přehled akcí: Zpestřete si týden vánočním pubkvízem

5. 12. 2021 | | Studentský život café evropa_sdílená ekonomika_2

Nový týden s sebou přináší další týdenní přehled akcí. Ať už jste zaneprázdněni sháněním vánočních dárků pro své nejbližší nebo přípravami na nezvratně blížící se zkouškové, určitě si na chvíli rádi od obou aktivit odpočinete. Udělat tak můžete na promítání Grinche, zábavnou Vánoční únikovkou nebo třeba na Konferenci o budoucnosti Evropy.

Pondělí 6. prosince

Pokud se vám ještě nechce zabřednout do skript, učebnic a chaotických výpisků, můžete i tak pondělí strávit v duchu vzdělávání. Například na hodnotící konferenci s názvem Jakým směrem chceme řídit Evropu? pořádanou Centrem evropských studií v rámci KOBE (Konference o budoucnosti Evropy). Můžete se zúčastnit až tří diskusních panelů a probrat i blížící se české předsednictví EU. Stream konference bude možné sledovat od 9:00 do 16:00. Jednotlivá témata i jména diskutujících najdete v programu akce.

U záležitostí EU ještě chvíli zůstaneme. Od 17:30 do 19:00 se totiž koná debata v rámci cyklu Café Evropa, tentokrát na téma Euro v ČR – kdy ho přijmeme?.  Hostem debaty bude Marek Mora, viceguvernér České národní banky nebo Tomáš Prouza, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR. Akce bude vysílána online a otázky budete moci pokládat přímo v komentářích pod videem.

Úterý 7. prosince

V úterý vás pozveme na koncert do holešovického Cross Club, kde si můžete  poslechnout kapely jako Ménière, Older a Demowave. Koncert začíná v 18:00 a vstupné vás bude stát symbolických 50 Kč.

Pokud vám žánry jako rock, indie nebo synth nic neříkají, můžete se stavit v The PUB Praha 2 na meziuniverzitním finále Univerzitního kvízu. Za čest a slávu VŠE tam od 19:00 budou bojovat týmy Alfaskvadra tým dynamickejch čuprstár sekáčskejch vlkoušů, OG’s a Duranga lite.

Středa 8. prosince

Ve středu na vás čeká jeden z nejoblíbenějších českých vánočních filmů, Pelíšky. Přijďte se s přáteli naladit na vánoční vlnu do EAT IN kina Manifesto Anděl od 18.30. Vstupné je zcela zdarma, ale je možné si obstarat ty nejlepší místa díky rezervaci předem.

Pokud byste raději zůstali u serióznějších témat můžete se zúčastnit webináře na téma sexuálního násilí a zneužívání v režii Amnesty International. Webinář bude koncipován jako představení příběhů čtyř obětí Jany, Evy, Jesicy a Aleny, které zodpoví všechny otázky týkající se tohoto velmi složitého tématu. Debatu bude vést Anna Obermajerová z Amnesty International a vystoupí i manažerka kampaně Chce to souhlas, Irena Hůlová. Webinář proběhne od 18:00 na platformě ZOOM a je potřeba se na něj předem registrovat.

Čtvrtek 9. prosince

Ve čtvrtek vám nabídneme ne jeden ale rovnou dva mezi studenty velmi oblíbené kvízy. Prvním jeCestovatelský kvíz vol. 9: Christmas Edition, pořádaný Klubem cestovatelů VŠE. Akce se koná v Umbrella Pizza Baru hned u VŠE od 19:30. Pro účast je potřeba tříčlenný tým a včasná registrace.

Druhým kvízem je již tradiční Diplokvíz pořádaný spolkem Junior Diplomat Initiative. Vyzkoušet své znalosti napříč diplomacií, mezinárodní politikou, geopolitikou i aktuálním děním můžete po registraci v místnosti SB 309 od 20:00.

Pátek 10. prosince

V pátek máte možnost postavit se za bezpráví a možná i zachránit lidský život v rámci kampaně Maraton psaní dopisů. Mezinárodní akce lidskoprávní organizace Amnesty International totiž vrcholí právě 10. prosince v Mezinárodní den lidských práv. Více informací na oficiálním webu (nebo v našem článku).

Sobota 11. prosince

Své tradiční vánoční vystoupení si na tuto sobotu připravil i folklorní soubor Gaudeamus. Akce, která se letos koná už po jedenácté, začne v 17:00 Divadle U Hasičů, lístky můžete koupit na stránkách divadla.

V sobotu máte další možnost dostat se do příjemné vánoční nálady v EAT IN kina Manifesto Anděl na promítání neodmyslitelné vánoční klasiky Grinche. Film začne v 16:30 a vstupné je zcela zdarma. Pokud chcete mít jistotu, že si v kině sednete, můžete si předem udělat rezervaci.

 

Mohlo by tě zajímat: