Týdenní přehled akcí: Zúčastněte se Pub Kvízu nebo zkuste Kariérní speed dating

21. 11. 2022 | | Studentský život FAA2008C-CE5A-42FF-B7F5-DE5F3C70DD40

Ač se pomalu ale jistě blížíme ke konci semestru, organizátoři akcí nelení a na devátý týden pro vás připravili řadu zajímavých akcí. Kromě cestovatelských přednášek a Talentu Vysoké školy ekonomické (VŠE) si můžete týdenní program zpestřit účastí na Kariérním speed datingu nebo workshopem krasopsaní.

Pondělí 21. listopadu

Hned v pondělí se uskuteční první kolo dalšího ročníku soutěže Talent VŠE. Zdatní zpěváci, tanečníci i osoby nebo skupiny skrývající jiný výjimečný talent zde dostanou příležitost se ukázat. První kolo je pro veřejnost uzavřeno, své spolužáky však můžete jít podpořit již ve čtvrtek 24. listopadu, kdy proběhne druhá, tentokrát už veřejná, část soutěže.

Pondělní večer můžete strávit po boku zástupců společností jako Lindex, Uniqway nebo třeba Alza na Kariérním speed datingu pořádaným Klubem mladých manažerů. Díky této akci můžete navázat důležité kontakty, které mohou být prvním krokem k vaší vysněné pracovní pozici. Událost začíná v 18:15 a vyžaduje včasnou registraci. Konat se bude v prostorách VŠE, konkrétní místo bude zaregistrovaným účastníkům upřesněno prostřednictvím e-mailu.

Úterý 22. listopadu

Pokud ještě nemáte plány na úterní večer, můžete vyrazit do NB A a nechat se inspirovat cestou Alice a Aničky. Od 19:45 budou vyprávět o svém dobrodružství z Thajska na neformální přednášce Swipe right to Thailand, kterou pro vás připravit Klub cestovatelů VŠE.

Filmoví fanoušci si nemohou nechat ujít Movie Club Night. Akce je úplná novinka pořádaná studentským spolkem 4FIS. Tématem diskuze bude film Pán prstenů: Společenstvo prstenu a připraven je pro vás i krátký kvíz. Pokud si chcete užít večer ve společnosti filmových nadšenců, dorazte ve 20:00 do čajovny Peklo, Nebe, Ráj.

Středa 23. listopadu 

Středeční podvečer si žádá Pub Kvíz, jeden takový pořádá společnost Deloitte od 18:00 v bistru District 3. Budete mít možnost soutěžit se studenty i s profesionály z Deloitte a zároveň se dozvíte zajímavé informace o společnosti samotné. Pokud studujete finance, pojišťovnictví, technologie, matematiku nebo projektový management, neváhejte se přidat.

Pokud vás více než pojišťovnictví a finance zajímá cestování, Klub cestovatelů si pro vás připravil Travel Pubquiz. Akce bude probíhat v Akademickém klubu VŠE od 19:30 a bude v angličtině. Nezapomeňte s sebou proto vzít své Erasmus buddies. Zájemci musí vytvořit 3-6členné týmy a zapsat se přes registrační formulář na facebookové události.

Na umělecké duše myslel All Arts Club. Právě v jeho režii totiž v 18:00 proběhne v RB103 Usměvavé Krasopsaní s Luckou Špatenkovou. Díky tomuto workshopu se můžete připravit na Vánoce a vyladit dárky originálně napsanými jmenovkami. Cena činí 450 korun a zahrnuje duální brushpen, speciálně uzpůsobené materiály a papíry se speciální lineaturou. Pokud máte čas a chuť strávit středeční večer tvořením, nezapomeňte se zaregistrovat přes formulář na facebookové akci.

Pro nadšence do cestovního ruchu připravil studentský spolek CUFR Přednášku o úspěšném turistickém centru Monínec. O své zkušenosti se s vámi podělí výkonný ředitel areálu Jaroslav Krejčí. Jak celý projekt Monínec vznikal a jak se vyvíjel – to vše se můžete dozvědět v 18:00 v RB104.

Máte zájem o business? V tom případě by vás mohla bavit přednáška S Avastem až k historické fúzi, která se zaměří především na fúzi společností Avast a NortonLifeLock v novou společnost Gen. Vyprávět vám bude samotný prezident Genu Ondřej Vlček. Jedinečná událost pořádaná spolkem SpoluPRACUJEME se koná v 19:35 v místnosti RB101.

Čtvrtek 24. listopadu

Mrzí vás, že jste nemohli přijít podpořit spolužáky na pondělní soutěž Talent VŠE? Nevadí, ve čtvrtek se koná druhé kolo, které je veřejné! Současně s ním budou také představeni nominovaní sportovci v rámci soutěže Sportovec VŠE. Celá akce proběhne v 19:00 ve Vencovského aule.

Pokud vás baví psaní, byla by škoda se nezúčastnit akce (Trnitá) cesta copywritera: od psaní až k obsahovým strategiím. Dvojice zkušených copywriterek vám povypráví o náročných začátcích, o významu svého zaměstnání jako součásti marketingu a také o tom, jakou cenu má kvalitně napsaný článek. Organizátor Klub mladých manažerů se na vás bude těšit v 18:00 v RB213.

Paralelně bude probíhat i největší akce semestru studentského spolku SKOK, a to již dvanáctý ročník Business Cocktailu. Jako tradičně bude akce probíhat rotací menších skupinek u stolů s hosty, kterým mohou studenti bez ostychu pokládat dotazy a získat tak cenné kontakty. Hosté z různých odvětví businessu budou postupně odhaleni na sociálních sítích SKOKu. Celá akce proběhne v 18:00 v prostorech Akademického klubu VŠE.

Mohlo by tě zajímat: