Tipy na dárky: Nechte se inspirovat přáním našich redaktorů

19. 12. 2021 | | Názory, Studentský život Vánoce, dárky, balíčky, stuha dekorace, ozdoby

Dřív nebo později se v časech vánočních ocitneme v situaci, kdy zkrátka nevíme, čím naše blízké potěšit. Vyzpovídali jsme proto několik našich redaktorů s otázkou, jaký dárek pro ně nikdy není šlápnutím vedle a zaručeně jim vykouzlí úsměv na tváři. Doufáme, že vás alespoň jeden z našich redaktorů v krušných předvánočních chvílích navede tím správným směrem.

Zážitek nebo šperk pro Aničku

Výlety jsou pro mě svatým grálem všech dárků. Zážitek v člověku totiž skutečně zůstane déle, než materiální věci. Navíc je snazší se druhému trefit do vkusu, a i když se to zrovna nepovede, může z toho vzniknout alespoň dobrá historka. Nevhodné dárky však končí na půdě, nebo se jen přesouvají od jednoho obdarovaného k druhému. Taková letenka, zaplacený pobyt nebo krásná chata někde v horách udělá radost téměř každému, i mně. Navíc nemusí jít nutně o drahý dárek, můžete vymyslet třeba i krásný výlet s piknikem a dopravou.

Ačkoliv si běžně na šperky nepotrpím, tak pokud bych si měla přát něco z těch skutečně materiálních věcí, bude to určitě cokoliv od Tržiště štěstí. Jejich řetízky s perličkou, kamenem zvěrokruhu nebo Sluncem jsou jednoduché a přitom vlastně vůbec ne.

Luxus a klid pro Filipa

Když vám pomalu táhne na 30, začnete si užívat pokojné tiché doma strávené večery víc než rušné párty. A pro pokojný tichý večer není nic krásnějšího, než si při poslechu příjemné jazzové desky v gramofonu s pohárkem kvalitního rumu, whisky nebo vína zahrát partii šachu. Kterýkoli z uvedených komponentů potěší srdce každého správného introverta děsivě se blížícího střednímu věku.

Dárek vzpomínkou pro Anetu

Pod vánočním stromkem mě vždy nejvíce potěší dárek, který je zároveň vzpomínkou na společné zážitky s člověkem, od kterého dárek dostávám. Úsměv na tváři mi vždy vykouzlí maličkost jako je třeba album se společnými fotkami nebo vlastnoručně vyrobený dárek. Jeden z takových dárků může být třeba vlastnoručně ozdobená sklenička plná různých vzkazů. Dalším tipem je doma vyrobená svíčka, na jejímž dně po vypálení uvidí obdarovaný nějaký milou zprávu. Takové dárky pak ráda doplním třeba poukázkou na (společný) zážitek. Pokud je obdarovaný milovníkem jídla, s poukazem do restaurace určitě nešlápnete vedle.

Nový kamarád pro Markét

Od menších a méně náročných morčat, křečků, myší a již zmíněných rybiček až po psy a kočky. K nákupu domácího mazlíčka určitě potřebujete čas, odvahu a trpělivost, avšak originalita takového dárku je zaručena. Samozřejmě je nutné znát potenciálního obdarovaného a vědět, zda o výchovu domácího zvířete vůbec stojí. Mezi námi se však nachází řada lidí, kteří si domácího mazlíčka přejí, avšak k jeho nákupu se sami neodhodlají. Já jsem si jako jedináček domácího mazlíčka přála odjakživa a ze zkušenosti mohu potvrdit, že ani rodiče již zbloudilého vysokoškoláka by se za nové miminko nezlobili.

Foto: Pixabay

Mohlo by tě zajímat: