Vychází nové číslo iListu, provede vás krásami, památkami a zajímavostmi Česka

20. 3. 2021 | | Cestování, Studentský život, Zprávy ze školy Titulka-březen-2021

Nový semestr je již v plném a spolu s ním vychází zbrusu nové číslo iListu. Jelikož je cestování v aktuální situaci pořád náročnější, rozhodli jsme se vás vzít v naší redakci na výlet a v nejnovějším vydání vás zveme na toulky do nejrůznějších zákoutí naší země. Cestování to však bude opravdu netradiční. Věříme, že vás iList aspoň na chvíli přenese do doby před pandemií a vy si při něm odpočinete od nekonečného sedění doma a sledování online výuky. V křížovce můžete navíc vyhrát poukaz na jízdu přes studentský carsharing Uniqway.

Číslo bude k zakoupení již tradičně online na AlzaMedia již od pondělí 22. března, a to za cenu 15 korun.

V hlavním rozhovoru jsme vyzpovídali Lukáše Hejlíka, herce, netradičního foodblogera a autora unikátní Gastromapy. Svůj neotřelý pohled na Česko a Čechy vám představí rovněž vyučující mezinárodní ekonomie z Moldavska Cristina Procházková Ilinitchi. Jak vypadá svět přes hledáček fotoaparátu vám přiblíží fotograf Vařečka, který prozradí zdroj své inspirace, a fotograf Petr Adler, jež vás zasvětí do tajů prozkoumávání opuštěných míst zvaného Urbex. O českém centru v Sofii se dozvíte z úst Dagmar Ostřanské.

Že se Česko nedá poznávat z domova? O opaku vás přesvědčí Natálie, která připravila pestrou sbírku instagramových účtů a Eva se svým seznamem knih ukazujících krásu české krajiny. Naše redaktorka Markét pro vás připravila sbírku originálních suvenýrů ze všech koutů republiky. Že cestovat se dá i díky ekonomce vás zas přesvědčí Terka a její přehled míst, kam můžete za přírodou a sportem vyrazit společně s Centrem tělesné výchovy a sportu.

Do čísla nám svojí inspirací pro poznávání krás Česka přispěli nejenom redaktoři, ale i Klub cestovatelů. Že je Česko plné překrásných míst jako z pohádky dobře vědí i v zahraničí. Ukáže vám to redaktorka Lucka, která vám přiblíží místa, které okouzlili světové filmové štáby. Pokud vás lákají netradiční tvary, určitě zabrouzdejte do článku o moderní architektuře v Česku. Jestli ale preferujete sport, nevynechejte ukázku originálních a u nás provozovaných sportů, jako třeba Jugger, Famfrpál či Keinova houpačka.

Samozřejmě nebude všechno pouze o cestování, dočtete se taky o pokračování digitalizace voleb do akademického senátu naší školy. Zakladatelka Zásilkovny Simona Kijonková se zas rozpovídala (nejen) o svých létech na ekonomce a naše redaktorka Líza vám připravila průzkum distančních brigád studentů v čase korony.

 

Mohlo by tě zajímat: