Hokej: Za podpory fanoušků půjdeme až do finále, věří nový kapitán

25. 10. 2015 | | Sport, Studentský život 11013262_10153654455045782_8023519312104315994_o

Hokejová bitva univerzit se koná v úterý v Tipsport Areně. Tým ekonomky letos do svých řad uvítá hned pět nováčků z prvního ročníku. Starší hráči tak doufají, že se jim podaří kolektiv trochu osvěžit. Naopak sestavu opouští bývalý kapitán a útočník Tomáš Hlaváč.

Kapitánské „céčko“ letos oblékne obránce Marek Herna. Hráči ho zvolili během svého pondělního srazu. „Jsem rád, že ve mě mají kluci důvěru. V přípravě jsme odehráli dva vítězné zápasy a taktiku jsme poctivě poladili na tradičním teambuildingu,“ potvrzuje Herna a zároveň dodává: „Chceme navázat na výhru s Karlovkou na akademičkách a projít za podpory fanoušků až do finále.“

Na nadšené týmové nováčky jste mohli narazit už během prodejů lístků na bitvu. Aktivně rozdávali letáčky, fotili se s fanoušky a zvali procházející studenty na úterní hokej. „Chceme, aby lidi přišli a fandili nám, bez nich to nepůjde, “ shodují se. Bitva se letos koná už popáté.

Fanoušci

„Očekáváme opět elektrizující atmosféru. Fanoušci České zemědělské univerzity a Univerzity Karlovy dokonce organizují podporující pochody,“ říká jeden z organizátorů Lukáš Dejl.

Hokejisté věří v sehranost

Všichni kluci ale věří na úspěch. Hvězdná první lajna Adam-Adam-Adam spoléhá na sehranost. Kluci spolu totiž hrají v klubu Hvězda Praha a znají se dobře. „V týmu panuje dobrá atmosféra a jsme rádi, že za námi stojí i vedení školy, jejich podpory si vážíme,“ připomíná Herna.

Kromě nováčků spolu ostatní členové týmu hrají dlouho. Někteří se v minulosti potkali v juniorských a seniorských soutěžích. Šest hráčů reprezentace VŠE je zároveň členy týmu HC Ekonom, který hraje druhou pražskou ligu. V té dokázal letos v březnu zvítězit.

Trenér sestavy plánuje tradičně točit čtyři útoky a sedm obránců. Kluky budou z lavičky mimo trenéra Tomáše Hlaváče podporovat i bývalí hráči Lukáš Žilík a Petr Pachovský.

Hrací doba zápasů se zkracuje na dvakrát patnáct minut. „Zejména finále by tak mělo mít větší tempo, protože nebude třeba šetřit síly na třetí třetinu, jako tomu bylo v předchozích letech,“ doufá Dejl.

hokej

Bitva odstartuje v úterý 27. října v 17:45 zápasem České zemědělské univerzity a Českého vysokého učení technického. V 19:15 na led vyrazí týmy Vysoké školy ekonomické a Univerzity Karlovy. Čas mezi zápasy můžete strávit v zónách jednotlivých univerzit. U stánku ekonomky se těšte na fanouškovské předměty zdarma, smilebox a maskota.

Novinkou letošního ročníku jsou dvě speciální akce. Se vstupenkou z hokejové bitvy účastníci získají slevu na následující domácí zápas HC Sparta Praha, která v hokejové Lize mistrů hostuje Kärpät Oulu. Cestou domů z bitvy pak majitelé vstupenek mohou využít taxislužbu Über. Při zadání promokódu HOKEJ2015 získají slevu 300 korun na první jízdu. Sleva platí do 1. 11. 2015.

Soupiska reprezentace VŠE:

Brankáři: Filip Lejsek, Adam Uhlík

Obránci:

Vítězslav Pelc (A) – Marek Herna (C)

Tomáš Kohút – Vojtěch Urban

Lukáš Fridrich – Štěpán Kubín

Lukáš Burian

Útočníci: 

Adam Hyršl – Adam Klíma (A) – Adam Němec

Tomáš Hynek – Ondřej Fousek – Daniel Záhora

Tomáš Kadeřábek – Štěpán Váňa – Josef Hroboň

Richard Nebeský – Dominik Prokeš – Zach Holeksa

Realizační tým:

Trenér: Tomáš Hlaváč

Trenér brankářů: Petr Pachovský

Kustod: Lukáš Žilík

ČTĚTE TAKÉ:

Hokej: Těžký los. VŠE vyzve obhájce titulu

Hokejisté reprezentace VŠE si věří na titul primátora

Nejlepší fotbal hrají na VŠE. Dvě zlata z Nizozemí jsou doma

 

Mohlo by tě zajímat: