Zapisování na státnice přes počítač

19. 10. 2000 | | Nezařazené

Fronta, která doposud doprovázela zapisování na státní zkoušky z ekonomie, je snad již minulostí. Od začátku školního roku totiž funguje zapisování na tuto zkoušku přes počítač. Studentovi inženýrského studia nyní stačí pouze spustit program (ten, který slouží i k zapisování bakalářských zkoušek), zadat své rodné číslo, původní heslo z prvního ročníku a může se zapisovat.

Fronta, která doposud doprovázela zapisování na státní zkoušky z ekonomie, je snad již minulostí. Od začátku školního roku totiž funguje zapisování na tuto zkoušku přes počítač.

Studentovi inženýrského studia nyní stačí pouze spustit program (ten, který slouží i k zapisování bakalářských zkoušek), zadat své rodné číslo, původní heslo z prvního ročníku a může se zapisovat.

Není již nutné shánět potvrzení o absolvování kurzů MIE II a MAE II, ani se hlásit podle dřívější příslušnosti k fakultě na zkouškový termín z katedry MIE, MAE či DET. Odhlásit se z termínu je možné sedmý den před dnem konání zkoušky do 23:10.

Funkčnost softwaru není omezena na pracovní týden, či denní hodiny. „Zkoušky si lze zapisovat kdykoliv, když je systém v provozu,“ uvádí RNDr. Karel Nenadál, zástupce ředitele Výpočetního centra pro komplexní rozvoj a údržbu studijního informačního systému. Podle něj systém nefunguje pouze od 23:10 do 23:55, kdy probíhá běžná údržba, nebo v případě nečekaných závad.

Problém může nastat s heslem. Nemálo studentů si ho totiž už nepamatuje. „Je to však nutné zlo, data nemohou být neochráněná,“ říká k zabezpečení systému Nenadál. Problém s heslem lze vyřešit po předložení identifikační karty VŠE každé pondělí mezi 12 a 13 hodinou v kanceláři M2, v závažném případě i mimo „konzultační hodiny“.

S možností zapisování přes počítač i dalších státních zkoušek se bezprostředně nepočítá, dodává Nenadál.

Státnice z ekonomie lze samozřejmě stejně jako bakalářky zapisovat i přes internet. Program je ke stažení na adrese http://nb.vse.cz/regzap/.

Mohlo by tě zajímat: