Zástupkyně VŠE se blýskly v anketě TOP ženy Česka

18. 2. 2022 | | Kariéra, Zprávy ze školy TOP ženy Česka

Hospodářské noviny vyhlásily vítězky ankety TOP ženy Česka, mezi kterými nechyběly ani zástupkyně Vysoké školy ekonomické (VŠE). Odborná porota ze zástupců jednotlivých oborů a z redakce Hospodářských novin vybrala nejúspěšnější české ženy – podnikatelky, manažerky a ženy angažující se ve veřejné sféře.

Absolventky VŠE se umístily ve všech kategoriích. TOP podnikatelkou se v tomto ročníku stala Simona Kijonková, spolumajitelka holdingu Packeta (pod který patří také Zásilkovna) a absolventka Podnikohospodářské fakulty. „Z dětství jsem si odnesla, že zázraky jsou možné. Naučila jsem se houževnatosti a tomu, že pomocná ruka je na konci pravého ramene,“ řekla vítězka v rozhovoru pro Hospodářské noviny. Při své trnité cestě za úspěšným byznysem se setkala i s diskriminací, proti které ve své společnosti bojuje. „V holdingu máme zhruba 48 procent žen, z čehož mám velkou radost. Zastávají pozice v IT oddělení, vedou provozy ve velkých depech a jsou i v nejvyšším vedení,“ zmiňuje pro Hospodářské noviny.

Nejen absolventky, ale i rektorka Hana Machková udělala VŠE reprezentativní vizitku. Zařadila se do výběru 25 nejvlivnějších žen veřejné sféry například mezi rektorku Mendelovy univerzity Danuši Nerudovou nebo Katarínu Vlčkovou, členku správní rady Nadace rodiny Vlčkových. Úspěchem se může pyšnit i Kateřina Jirásková, která za svou práci na pozici finanční ředitelky PPF získala nejvyšší ocenění v kategorii TOP manažerka.

Mezi další TOP ženy a absolventky VŠE patří Petra Kutnarová – spolumajitelka skupiny DEK, největšího prodejce stavebnin v Česku a na Slovensku. Na třetím místě se v kategorii podnikatelek umístila Radka Prokopová, výkonná ředitelka a spolumajitelka společnosti Alcaplast, která vyrábí například vybavení do koupelen. Dále se do žebříčku dostala i Diana Rádl Rogerová, ředitelka pro strategii pro oblast střední Evropy společnosti Deloitte, nebo Jaroslava Rezlerová, generální ředitelka personální společnosti Manpower Group.

Porotci v anketě vybírají TOP 25 žen ve zmíněných třech kategoriích – podnikatelka, manažerka a žena veřejné sféry. Všechny tyto ženy mají inspirovat a upozorňovat na rovnoprávnost pracovních příležitostí a na působení žen na vyšších pozicích. Kritéria hodnocení v anketě jsou například podnikatelský příběh, vliv v konkrétní firmě, jak tento vliv uplatňují a jak ho využívají mimo práci.

Foto: Hospodářské noviny

Mohlo by tě zajímat: