Budeme jíst lépe?

Budeme jíst lépe?

To je něco, řekl jsem si, když jsem si četl v dubnu kolegovu zprávu o tom, že na VŠE by si měla konkurovat až tři stravovací zařízení. Začal jsem také věřit v existenci možnosti, že se Sodexho bude bát o ztrátu zákazníků a my budeme mít při odchodu z menzy spokojenější žaludky.

To je něco, řekl jsem si, když jsem si četl v dubnu kolegovu zprávu o tom, že na VŠE by si měla konkurovat až tři stravovací zařízení. Začal jsem také věřit v existenci možnosti, že se Sodexho bude bát o ztrátu zákazníků a my budeme mít při odchodu z menzy spokojenější žaludky.

Po startu stravovacího zařízení Pizza VŠEm mi přijde, že pokud mi nebude chutnat v menze, ke konkurenci se bude utíkat těžko.

Nedávno mi kamarád vytkl, že jsem prý hrozný negativista, tak se pokusím začít pozitivy. Pizza za necelých čtyřicet korun, dokonce i za šedesát je prima a kvalita mi přijde dobrá. Už jsem měl v pizzeriích i horší kousky, a to mnohokrát.

Na druhou stranu bych řekl, že Pizza VŠEm má blíže k Akademickému klubu než k menze. Z mého pohledu vykazuje jednu vadu. Tvoří se tam fronty, a i když tam nejsou, výroba pizzy nějakou chvíli trvá, nejsou to zkrátka „hotovky“. Z tohoto pohledu se dá spíš očekávat, že pokud obslouží pár stovek lidí, kteří navíc musí mít dost času na to, aby se tam najedli, nedá se hovořit o konkurenci pro Sodexho. Proto pokud byl původní záměr zlepšit stravování na VŠE tím, že se budou menzy snažit mít jídlo co nejlepší, aby studenti nešli ke konkurenci, řekl bych, že nebyl naplněn. Pokud jsem nespokojený s pizzou, můžu se jít stravovat k Sodexho. Obráceně to ale nefunguje, protože už počet míst naznačuje, na kolik lidí denně Pizza VŠEm cílí.

Další dopad, který mělo zavedení nové menzy, představuje poněkud stísněnější stravování. Výrazně ubylo míst k sezení. Sice se tam zatím vejdeme, ale já se raději snažím si naplánovat oběd tak, abych tam nemusel být o přestávce 12.30 až 12.45.

Jaký by z toho mohl plynout závěr? Ohlašovaná revoluce nepřišla. Dostali jsme možnost dát si pizzu či těstoviny za přijatelnou cenu, ale na druhou stranu jsme v menze Sodexho trochu stísněnější. Situace na škole, co se jídla týče, je přijatelná, i když podle mého názoru menzy Univerzity Karlovy, které jsem navštívil – na Albertově či v Opletalce – vaří daleko lépe než žižkovské menzy. Funguje to tam bez pizzy, bez modrých talířů, bez jiných akcí. Prostě vaří.

Diskuze

Jak anonymně přispívat do diskuze? Stačí zaškrtnout "Chci zveřejnnit jako host" a vyplnit náhodné jméno a e-mail

Mohlo by vás zajímat

Messenger_creation_480D3702-E418-4B65-BCCA-BE827FFE50D6

Jakub Kuneš: Ševčík na přednáškách šířil dezinformace, musel jsem se ozvat. Za „Národo“ se stydím.

Proč ve světě upadá klasický liberalismus a naopak nabývají na síle populismus a extremismus? Co vedlo k udělení ceny Liberálního institutu argentinskému prezidentovi Javieru Mileiovi? A je Národohospodářská fakulta Vysoké školy ekonomické v Praze (NF VŠE) odsouzena k zániku? Na tyto a další otázky jsme se v rozhovoru ptali Jakuba Kuneše, ředitele Liberálního institutu, absolventa...

9f540da5-1bf8-4d65-b133-d0550ace1767

Z Love Islandu na vrchol: Influencer monitor ukázal nový trend

Ikonický influencer, symbol mladé generace, Karel Kovář alias Kovy byl sesazen z prvního místa Influencer monitoru, který pravidelně od roku 2019 vydává Centrum pro marketingový výzkum a strategický marketing působící na Fakultě podnikohospodářské (FPH) na Vysoké škole ekonomické (VŠE). Rok 2024 totiž ovládla devatenáctiletá Domi Alagia. V minulém roce přitom nefigurovala ani v první patnáctce....

1583752051616

Adam Vološin: Na cestu na kole z Porta do Prahy mě namotivovala moje nadřízená

Adam Vološin je studentem magisterského stupně programu Management na Fakultě podnikohospodářské. V rozhovoru nám povyprávěl nejen o své činnosti v Klubu cestovatelů VŠE nebo o práci v Procter & Gamble. Adamovou velkou vášní je také cyklistika a před několika měsíci přejel na kole trasu z Porta až do Prahy. Dozvíte se, co si na této...

Míla dobrej

Míla Vach: VŠE byla snad sedmá škola, kam jsem se hlásil, nikde mě nechtěli

Ještě stále studentský tajemník Fakulty informatiky a statistiky (FIS), dlouholetý člen spolku 4FIS i motivovaný pracant pro značku Red Bull. To vše je Míla Vach, diplomant na oboru Kognitivní informatika. Dá se říct, že pomalu není „Fisáka”, který by ho neznal a Míla si svojí veselou povahou i neutichající aktivitou vytvořil jistým způsobem kult osobnosti....