Cenu xPORT Award získala online výuka středoškolské matematiky

12. 2. 2016 | | Kariéra, Zprávy ze školy xPORT Demo Day

V úterý 9. února se v prostorech xPORTu na Jarově konal Demo Day. Vždy jednou za půlroku se tak představují vybrané projekty z inkubačního a akceleračního programu, ze kterých porota vybírá ten nejlepší. Tentokrát se jich prezentovalo šest. Ocenění xPORT Award a finanční odměnu 20 tisíc korun od rektorky Vysoké školy ekonomické získal projekt Techambition, interaktivní online lekce, které pomáhají středoškolákům i jejich učitelům při výuce matematiky.

Šest projektů hodnotili podnikatel a donor Ivo St Kovachev, Tomáš Žďára z České spořitelny a Martin Kešner zastupující Nápad roku a Fakultu podnikohospodářskou. Rozhodovali se na základě jednoduché logiky: do koho bych investoval své peníze, aby se mi to vyplatilo nejvíce? Rozhodli se pro interaktivní výuku matematiky, kterou prezentoval Jakub Stránský. Techambition už v minulosti získal a ocenění za přínos ke vzdělávání od společnosti Google nebo Eduln.

xPORT Demo DayStránský si spolupráci s xPORTem pochvaluje: „Do xPORTu jsme přišli přibližně před dvěma měsíci a skvěle se nám tu pracuje v kolektivu ostatních firem. Hodně nám například pomohl tým, který se právě na řešení prodeje zaměřuje,“ říká. Právě prodej je oblast, na kterou se chce v rámci firmy dále soustředit.

Divákům se nejvíc líbilo stěhování

Startup, který získal cenu diváků, se jmenuje Teleportoo. Tato aplikace se má dostat na trh v blízké době. Funguje na podobném principu jako Uber, ale zaměřuje se na přepravu věcí – propojuje lidi, kteří poptávají a nabízejí pomoc s přepravou nebo stěhováním.

K dalším představeným projektům v rámci inkubační části xPORTu patří Uniseeker. Má usnadnit budoucím studentům výběr vysoké školy doma nebo v zahraničí porovnáváním klíčových parametrů a kvality. Na oddech a uvolnění od stresu se zaměřuje Breathing Friend. Malé zařízení do ruky simuluje správnou frekvenci dýchání, a tak pomáhá při relaxaci. Firma Ideas Magnas dále představila svůj batoh, který se dá přeměnit na tašku, z ekologického materiálu a mnoha dalšími využitelnými funkcemi. aPORTu, akcelerační část inkubátoru, zastupovala Solvica. Firma působí jako business simulátor pro velké korporace a získala už klientelu jak v soukromém, tak ve veřejném sektoru.

Poslední prezentovanou aktivitou xPORTu byla na Demo Day korporátní linka cPORT. Jejím cílem je propojit firmy, které poptávají spolupráci v rámci oboru vyučovaných na VŠE a oslovují jak vyučující, tak studenty. Příkladem je firma MSD nebo Locke & Hobbes.

Demo Day je podle jedné z organizátorek Martiny Sukové, studentky Fakulty mezinárodních vztahů, příležitost ukázat partnerům xPORTu, co se za jeho bránami děje. „Zároveň je to i služba, kterou nabízíme – slouží ke zhodnocení práce týmů odborníky z praxe. Na druhou stranu je to okamžik, kdy týmům poskytujeme obrovské množství kontaktů,“ doplňuje Suková.

Více fotek naleznete zde.

Autor foto: Filip Kubus

ČTĚTE TAKÉ:

Mohlo by tě zajímat: